''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Είναι ένα θέμα λεπτό που δύσκολα το ανακινεί κανείς, αλλά το θεωρώ σημαντικό όσον αφορά τη λειτουργία μιάς σελίδας η γενικότερα ενός κοινωνικού φόρουμ ...

Είναι το θέμα των σχολίων στους ερασιτέχνες συν-ποιητές.

Πιστεύω πως είναι σημαντική κινητήρια δύναμη ο σχολιασμός του πονήματος του εκάστοτε φίλου. Για τον ίδιο πρωτίστως και για τους υπόλοιπους δευτερεύοντα ... Γιατί και οι υπόλοιποι εμπνέονται από τις δημιουργίες των διαδικτυακών συντρόφων και έτσι 'φτιάχνεται' ποιητικό κλίμα ... 

Σχολιάζοντας τον φίλο-φίλη δείχνεις πως διάβασες το πόνημα που έφτιαξε. Έκανες τον ελάχιστο κόπο να περάσεις να δείς τι έγραψε. Έτσι του δίνεις κίνητρο να ξαναγράψει, ειδάλλως γιατί να αναρτήσει τα γραφόμενα στο διαδίκτυο..;.. Αν δεν ήθελε το σχολιασμό η την γενικότερη αποδοχή από τους συνανθρώπους του θα τα έγραφε στο σπίτι του κατ' ιδίαν ...    Άρα ο γράφων (όλοι μας δηλαδή) αναζητεί την κοινή παραδοχή-αποδοχή των υπολοίπων. Έτσι φτιάχνονται οι κοινωνικές ομάδες, έστω και διαδικτυακές.  Κατά συνέπεια ο σχολιασμός κρίνεται κατ' εμέ απαραίτητος για να λειτουργήσει η σελίδα μας η οποιαδήποτε άλλη σελίδα ...

'''''''''''

Για να γίνει σχολιασμός οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος ο οποίος είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά νομίζω πως έστω και ένα "καλημέρα" σκέτο μπορεί να 'μεταφραστεί' σε : <Δεν έχω χρόνο, αλλά πέρασα από το ποίημά σου για μιά στιγμή>  ...  

Έστω και αυτό αρκεί για τον φίλο-φίλη που έγραψε κάτι, μιά φωτό έστω ... Του δείχνεις εκτίμηση ... Αυτή είναι μιά τακτική που έχει κρατήσει τη γωνία μας σε συνοχή όλα αυτά τα χρόνια τηρούμενη πρωτίστως (εκτός βεβαίως του Σπαρτινού που είναι ο σπιτονοικοκύρης) από την φίλη Ειρήνη σταθερά και από άλλους φίλους κατά καιρούς ...

Βέβαια υπάρχουν και οι 'συμπάθειες' και όλοι μας σχολιάζουμε τους συμπαθούντες περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο είναι ο μηδέν σχολιασμός.

'''''''''''''''''''''''''''''

Υπάρχει, μικρή είναι αλήθεια, μερίδα ερασιτεχνών-ποιητών που δεν σχολιάζουν ποτέ η ελάχιστα το κάνουν, τους 'συνδαιτυμόνες' τους. 

Για αυτούς η δική μου γνώμη λέει: ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ...

Γράψτε φίλοι την άποψη που έχετε για το θέμα γιατί πραγματικά το θεωρώ σημαντικό ...

Προβολές: 2002

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

.

Συμφωνώ και επαυξάνω !!!

.

Συνεχίστε να γράφετε , γιατί τα πολλά λόγια δηλώνουν  φτώχεια.....

Διάβασα όλο το νήμα , κουραστικό ...χαχα....αλλά το έκανα , θα σας γράψω και την δική μου άποψη , οι άνθρωποι έχουν αισθήματα και οι ποιητές ακόμα περισσότερα , έτσι και στην γωνιά όλοι περιμένουν με αγωνιά να ακούσουν τα σχόλια σας!!! κάποτε κάποιοι έχουν χρόνο να το κάνουν και κάποτε όχι  λόγο φόρτου εργασίας , πάντα όμως κάποιοι θα τύχει να είναι εδώ να σας αγκαλιάσουν ζεστά με μια καλή κουβέντα . Τώρα αν κάποιοι πάντα.... δεν έχουν χρόνο>>...!!! να διαβάσουν η να γράψουν ένα σχόλιο στους υπόλοιπους , αυτοί ας κάνουν μόνοι τους την αυτοκριτική τους !!! Εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε και να δενόμαστε περισσότερο μεταξύ μας με στίχους , ανταλλαγή απόψεων , φιλίες και πολλά άλλα !!! 

Τώρα για τον φίλο Δημήτρη και την αποχώρηση του , έχω διαβάσει και σχολιάσει ,αρκετά ποιήματα του, καλό είναι να ξέρει ότι το έχει και αφού το έχει θα συνεχίσει να γράφει και αφού θα συνεχίσει να γράφει, θα θέλει να το μοιράστει που σημαίνει πάλι κοντά στην ζεστή γωνιά θα έρθει !! Απο τα ποιήματα του δεν τον έχω για εγωιστή !!! Κανείς δεν φεύγει απο την γωνιά , μπορεί να απομακρύνετε αλλά πάντα θα την στριφογυρνάει μέχρι να βάλει τα πράγματα σε μιά σειρά !!

Κανείς δεν πιέζει κανενα , αλλά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να έιναι χαλαουρίτα , όπως σε μια παρέα δεν μπορείς μόνο να παίρνεις,......... έτσι και εδώ!!!!

 

Έγραψα την άποψη μου γιατί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα , ήθελα να μείνει γραπτός και καθαρός  ο τρόπος  που σκέφτομαι για την γωνιά και το θεμα σχολιασμού  !!!!!

 

συγχαρητήρια στον νηματοθέτη και σε όλους όσους γράψανε !!!!

Η εξέλιξη των πραγμάτων δικαίωσε  το Στιχοπλάστη.

Οι περισσότεροι, έρχονται εδώ , "κολλάνε" , μένουν κι είναι παρόντες άλλος ταχτικότερα κι άλλος κάπως πιο αραιά, ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο του ο καθείς.

Είναι όμως και λίγοι -ελάχιστοι- που δυστυχώς απ' τη αρχή φαίνεται να μην έχουν εννοήσει πού μπήκαν...Εντελώς ξένοι με το παρεϊστικο κλίμα και το εδώ "πνεύμα"....Ε, όλοι αυτοί, τελικά κόβουν πέρα...Καλύτερα για όλους,σίγουρα.

ακριβως Στιχοπλά οπως το λες!!!!  αυτος ειναι και ο λογος που γραφουμε για να διαιβαστουν οι δημιουργιες και να σχολιαστουν!!!  και σιγουρα αποτελουν και κινητρο...

Συγχαιρω τον στιχοπλαστη και ολους τους προλαλησαντες και ελπιζω να υποδεχομαστε τα σχολια

σαν αναζωογονηση των εμπνευσεων μας.Ολοι μας εχομε να ωφελειθουμε απο τουτη ζεστη γωνια.

Προσωπικα τα σχολια με ενδιαφερουν και τα θετικα και τ αρνητικα αλλωστε ειμαστε μια παρεα

που κανενας δεν σχολιαζει πισω απο την πλατη μας.Σχολιαζω οσο με παιρνει ο χρονος

αλλα διαβαζω ΟΛΟΥΣ.

Το ωφελος ειναι καλλιεργια ψυχης , συνεση ,κι ο,τι αλλο μπορουν προσφερουν οι αηδονοφωλειες της ποιησης.

Σημ, Σε τυχον λαθος υπαρχει και το ΣΥΓΝΩΜΗ.

Τελικά για ποιον λόγο έγιναν όλα τα παραπάνω και τα σχόλια επί σχολίων!

Όταν μιλάμε για το είδος του σχολίου, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του σχολίου.

Και βέβαια η παρουσία των μελών...Ούτε το ένα βλέπω, ούτε το άλλο....

Οπότε τσάμπα όλα....

Πρόσεχε, ἡ λέξη "παρεΐστικος-η-ο" ἔχει μόνον κακὸ νόημα.

Ἐνῶ ἄν πεῖς: τῆς παρέας μας,

τότε δὲν τρέχει τίποτα!

Τὸ πρῶτο καὶ σπουδαιότερο εἶναι νὰ ξέρουμε νὰ λέμε/γράφουμε αὐτὸ ποὺ ἐννοοῦμε καὶ ἔχω τὴν ἐντύπωση, Κράζοντα Ἄφωνε, πὼς αὐτὸ δὲν τὸ εἶπες μὲ... τὴν σωστή κακή του ἔννοια ἀλλὰ φιλικὰ.

Προσωπικὰ, γίνομαι μπαροῦτι ὅταν βλέπω λατινικὸ ἐρωτηματικὸ.

Φίλε Ιάνη είσαι φοβερός, με όλη την σημασία της λέξης!

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 29 Ιουν. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 19 Ιουν. 1 Απάντηση

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Ιουν 11, 2021. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

© 2023   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services