Παρατηρώ ότι,στα διάφορα μουσικά σάιτ που συμμετέχω,η προσπάθεια κάποιων δημιουργών,μουσικών,συνθετών,τραγουδοποιών στιχουργών,δεν γίνεται σεβαστή από κάποιους άλλους μουσικούς,συνθέτες, τραγουδοποιούς,στιχουργούς.Βλέπω ότι για τους δικούς τους λόγους,πολλές φορές επιτίθενται σε διάφορους στιχουργούς για παράδειγμα,κάνοντάς τους αρνητικές κριτικές και το μόνο που καταφέρνουν είναι,να κόβουν τον αέρα,την θετική τους ενέργεια και ίσως την διάθεση να ξαναπροσπαθήσουν να γράψουν.Αναφέρουν για παράδειγμα ότι εδώ έκανες λάθος δεν χρησιμοποίησες σωστά τα σημεία στίξης και ότι χρειάζεσαι περισσότερη προσπάθεια.Το ίδιο συμβαίνει και με τους συνθέτες μουσικούς τραγουδοποιούς.Έρχονται και σου λένε για το πώς έπρεπε να γίνει το τραγούδι που μόλις μελοποίησες εσύ ως συνθέτης,ότι οι στιχουργοί που μελοποιείς δεν είναι και οι καλύτεροι και άλλα πολλά .....
Πιστεύω ότι κάθε στιχουργός,κάθε συνθέτης,ΟΤΙ έργο και να παράγει, πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστό....δεν είναι ένας κόσμος φτιαγμένος μόνο για τέλειους,άσε δε που εγώ δεν θα ήθελα ποτέ και να είμαι τέλειος......
Αυτή είναι λοιπόν η δουλειά αυτών των ανθρώπων,εν ήδη Χ factor να χρησιμοποιούν εαυτό ως κριτική επιτροπή;;;;;;
Αυτό είναι η έννοια του καλλιτέχνη;;;;;;
Συμμετέχουμε σε διαγωνισμό στίχου ή τραγουδιού και δεν το κατάλαβα;;;;
Συμφωνείτε με τέτοιες πρακτικές;;;;;;;
Μόνο εγώ τα βλέπω αυτά τα πράγματα;;;;;;;;;;
Περιμένω τις σκέψεις σας για το αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε και αν κατάφερα να γίνει κατανοητός ο συλλογισμός μου.......

Υ.Γ Θέλω να γίνει γνωστό ότι οι ανησυχίες μου αυτές,δεν αφορούν αυτό το σάιτ,στο οποίο τουλάχιστον ως τώρα,βρήκα μόνο ΖΕΣΤΑΣΙΑ.

Προβολές: 825

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Φίλε Νικόλα να είσαι καλά.....απλά έγραφα και γράφω πάντα αυτά που πιστεύω χωρίς περιστροφές...ο άνθρωπος γενικά είναι εγωιστής και εγωκεντρικός ...πιστεύει ότι η δική του αλήθεια είναι ξεχωριστή αδιαφορώντας για τους άλλους.Ψάχνει και βρίσκει κόλακες ώστε να τον ζητωκραυγάζουν και συνεχίζει απτόητος να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.Όταν κάποιοι άλλοι τον καταλάβουν και τον απορρίψουν βγάζει μαχαίρι.Ας μένει εκεί στην δυστυχία του αφού θέλει έτσι να σκέφτεται.Ας πρόσεχε....Καλό βράδυ.

ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΕΖΗΣΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.

Συμφωνώ με όλους και σε όλα. Ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου. Από την στιγμή που κάποιος στιχουργός/ ποιητής ή εν δυνάμει δημιουργός εκθέτει την δουλειά του με οποιονδήποτε τρόπο είναι απολύτως φυσικό να εμπίπτει και στην κατηγορία της αξιολόγησης και κριτικής. Αν τώρα η κακή κριτική θεωρείται ότι προσβάλλει , επιδή συνήθως ο ποιητικός πήχυς είναι ψηλός, τότε καλά θα κάνει ο καθένας από εμάς (και εγώ μέσα έτσι) να επιλέγει τις αναρτώμενες σκέψεις, στίχους, ποιήματα. Διότι είναι σίγουρο ότι η κάθε σκέψη δεν είναι στίχος και ποίηση, ο κάθε λόγος το ίδιο. Υπάρχουν κανόνες που από άλλους τηρούνται και από άλλους όχι. Ίσως ιχυριστει κανεί με στην ποίηση και στον λόγο υπάρχουν μέτρα και σταθμά. Ε κάτι θα ξέρανε οι τεράστιοι ποιητές που προλάλησαν τα δημιουργήματά τους.

αγαπητοί φίλοι,

νομίζω πως και σε τούτο το χώρο,δεν δίνει κανείς εξετάσεις,απλά καταθέτει τα εσώψυχα του,με οποιονδήποτε τρόπο τον εκφράζουνε,είτε με ρίμα είτε χωρίς

Αν μας αρέσει το πονημά του,το σχολιάζουμε θετικά.Αν όχι, απλά δεν το σχολιάζουμε.

Οσο για τα μέτρα και τα σταθμά,αλλα και τους κανόνες,η ψυχή δεν έχει ανάγκη απο όλα αυτά για να εκφραστεί.

Όσο για τους "τεράστιους" ποιητές,απλά είχανε την ευνοια της τύχης,ή τα  μέσα (τύπος,πολιτική),να γίνουνε ΓΝΩΣΤΟΙ

Υπάρχουνε κάτι "τεράστιοι" εκει έξω,που ουδέποτε όμως θα γίνουνε γνωστοί.

Φυσικά και οι ...τεράστιοι ποιητές είχαν και....την έυνοια της...τύχης αλλά δεν νομίζετε φίλε Μαρακος ότι η άποψη  """ ότι μας αρέσει το σχολιάζουμε θετικά Αν όχι, απλά δεν το σχολιάζουμε."" ακούγεται περίεργα. Δηλαδή εάν κάτι δεν είναι καλό απλώς το προσπερνάμε ; και τότε πως ο εκφραστής του ποιήματος ή των απλών σκέψεων και στίχων θα κάνει μια ακόμα προσπάθεια να βελτιωθεί. Εκτός και εάν όλοι μας, είμαστε μια ....καλή παρέα που μεταξύ ούζου και μεζέ λέμε και τίποτα στίχους να περάσει η ώρα; Όμως όσο αφορά τους μεγάλους ποιητές που είναι κάπου εκεί έξω αργά ή γρήγορα βρίσκουν τον τρόπο ή τις λύσεις και μπαίνουν σε κάποια λίστα κατάταξης εάν τώρα βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ με τις απόψεις σους, απλά υιοθετώντας αυτές για να είναι ολοκληρωμένες για μένα συμπληρώνω τα παραπάνω. Να είστε καλά.

ΥΣ: Ακόμα και όταν υπάρχει αρνητική κριτική δεν σημαίνει και καταργείται ο σεβασμός στην προσπάθεια και το έργου του καθενός από εμάς. Εκτός εάν θέλουμε ο καθένας να χαιδεύει τα αυτιά του άλλου. Τι ωραία , τι καλά!

ΠΟΙΌΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ Η ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΠΟΙΟΝ?

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !

ο ένας τον άλλον φίλε μου, κρίνει πάντα ο ένας τον άλλον, εδώ για πολύ πιο ανούσια πράγματα και σχολιάζουμε κρίνουμε θετικά ή αρνητικά, αν λοιπόν κρατάμε αυτά που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι στην γραφή μας τότε θα έχουμε κάποιο όφελος. Διότι δεν μπορεί να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε τον κοινό νου και την ευαισθησία να γράφουμε υπέροχους, τέλειους, ανεπανάληπτους στίχους και ποίηση αλλά δεν έχουμε την ικανότητα να πούμε μια σωστή κουβέντα για ένα δημιούργημα. Σωστή κουβέντα είναι και η αντικειμενική ουσιώδης κριτική, άσχετα εάν δεν είναι αρεστή για αυτό που γράφω.

Εξάλλου τα "μου αρέσει"" είναι ένα είδος κριτικής. Δυστηχώς δεν έχει "δεν μου αρέσει" φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα έκφρασης μέσω των σχολιασμών. Σκεφτείτε όμως να ήταν ανώνυμος ο σχολιασμός ;

Τέλος πάντων

Το κριτής ή κριτικός δεν σημαίνει εδώ μέσα ότι είναι αλάνθαστος, μια απλή γνώμη εκφέρει. θυμάμαι στο σχολείο διαβάζαμε Ελύτη και όταν η καθηγήτρια ρώτησε σε ένα κομμάτι του Άξιον Εστί εάν μας αρέσει ένας απάντησε: Όχι κυρία διότι μιλά για πόλεμο.

Αυτά ......

Καποτε καποιος φιλος εδω μέσα,προσπάθησε να μου κάνει "καλύτερο" κάποιο κωμικό μου επεισόδιο, σπο τη χιουμοριστική μου σειρά "ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ",τονίζωντας μου σχεδόν υπεροπτικά ,"ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ",αραδιάζοντας μου δικούς του διαλόγους.Τουτέστιν,άν ακουγα τη γνώμη του καθ ενός καλοπροαίρετου ή μή  ...

Ας μη ξεχνάμε ότι το "καλύτερο" ,είναι υποκειμενικό

Ευτυχώς,δεν ανήκω στους γνωστούς ποιητές και ως εκ τούτου,δεν γίνομαι συχνά στόχος για  τους "νουθετούντες" φίλους μας.

Η μετριοτητά μου ,αρκείται να στέκει στη γωνία,χωρίς να ονειροβατεί,αρκεί να συνεχίζει να γράφει με την πένα της ψυχής

Συμφωνω με την υποκειμενικότητα ............ κύριε Μαράκο  εξάλλου εάν εσείς ορίζετε τον εαυτό σας στην ...μετριότητα από σεμνότητα άλλο τόσο θεωρώ ότι και εγώ ανήκω κάπου εκεί......Καλό βράδυ

καλο βράδυ ευγενικέ συνάνθρωπε !

όσο για την "σεμνότητα " μου..απλά,έχω το γνώθι σ αυτόν και δεν υψιπετώ,παρα του ότι υπηρέτησα στην αεροπορία

   Μια καλημέρα σε όλους.

Συμφωνώ  σε γενικές γραμμές και με τους δύο,απλά θα ήθελα να πω ιδιαίτερα στον Δημήτρη ότι η τέχνη δεν είναι διαγωνισμός για να βάζει ο καθένας το βαθμό του.

 Πιο ευγενικό θα ήταν,αν κάτι δεν μας αρέσει,επειδή η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική,να συνεχίζουμε παρακάτω.Εξάλλου αν κάτι μας αρέσει σε κάποιον,δεν γίνεται αυτόματα να είναι και ωραίο  σε όλους.Φανταστείτε αν βλέπαμε μια άσχημη γυναίκα,να της λέγαμε πόσο άσχημη είναι.Αν δηλαδή της λέγαμε για την ασχήμια της θα γινόταν πιο όμορφη;;;;;Δεν θα ήταν πιο ανθρώπινο να μιλούσαμε για την διαφορετική της σκέψη της;;;;

ΤΟ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ''ΤΕΧΝΗ'' ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΕΝΕΙΣ.

Όλοι γνωρίζουμε αν αυτά που γράφουμε είναι ωραία ή όχι.Αν είναι όμως κάτι το εξαιρετκό,αυτό δεν το γνωρίζει κανείς νομίζω.

Τέλος θα έλεγα ότι χάριν μιας αυθαίρετης ίσως γνώμης,καλό θα ήταν να κατεβάζουμε το κεφάλι κάτω και να μην βγάζουμε χολή....

Καλό μεσημέρι αγαπημένοι συναγωνιστές !!!!!

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,
ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗ ΒΑΣΗ(10/20) ΕΝΩ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ,ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ,ΤΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΒΑΣΗ,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ."ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ"

ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ,ΜΕ ΦΡΕΝΑΡΕ,ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.

ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ.

ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!

Η ασχολία μου  με άλλο είδος τέχνης με βοηθάει να αναλύσω λίγο καλύτερα την όλη σκέψη του νηματοθέτη    μπολιάζοντας την με όλες τις απόψεις που διάβασα . Η καλλιτεχνική ανησυχία του κάθε άνθρωπου είναι κατάθεση ψυχής (όλοι οι άνθρωποι έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και είναι καλλιτέχνες εκ γενετής ). Όταν έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή που τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν λόγια εικόνες μουσική τότε όλοι οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει  να προσπαθήσουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Η όλη προσπάθεια μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι σαν τις πρώτες λεξούλες ενός παιδιού .

Όσο είρωνας η όσο αχρείος μπορεί να είναι κάποιος στην ψυχή, που ειρωνεύεται ένα παιδάκι , άλλο τόσο είναι και αυτός που ειρωνεύεται μία καλλιτεχνική προσπάθεια οποιουδήποτε.

Στα διάφορα στάδια του το παιδάκι αρχίζει , να μαθαίνει προτάσεις και αρχίζει να και ρωτάει πράγματα , το ίδιο και οι καλλιτέχνες με την διαφορά ότι μόνοι τους θα ζητήσουν βοήθεια και αυτό θα γίνει με ανταλλαγή απόψεων είτε ανοιχτά σε νήματα είτε διακριτικά με μηνύματα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ειρωνευτεί η να κριτικάρει ένα καλλιτέχνη .

 Δεν είναι υποχρεωτικό ότι κάποιος ,ο οποίος κατέχει και χρησιμοποιεί αυστηρά τους κανόνες μιας τέχνης ότι μπορεί να γίνει μέντορας και  θα επηρεάσει απαραίτητα θετικά κάποιον καλλιτέχνη ,γιατί έτσι δεν θα υπήρχε εξέλιξη στην τέχνη, ούτε και  νέα ρεύματα.

Ούτε όμως η εξέλιξη έρχεται μέσα από τυχαία γεγονότα χωρίς προσπάθεια και γνώση.

Ανεξάρτητα όμως ,από όλα αυτά ….

Όταν κάποιος δηλώσει δημόσια ότι είναι δημιουργός καλλιτέχνης τότε θεωρεί το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας Έργο Τέχνης κάτι που υποχρεωτικά επιδέχεται ελεύθερη κριτική από τον οποιοδήποτε. Άλλο δημιουργός έργων τέχνης  ,αριστουργημάτων ,  άλλο προσπάθεια καλλιτεχνικής έκφρασης . Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί πρώτα ξεκίνησαν σαν με λεξούλες και μέσα από την προσπάθεια και την αγάπη τους κατάφεραν να φτιάξουν έργα τέχνης, κάτι που το εύχομαι σε όλους μας από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

 

 

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

Η Ποίησή μου

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 29, 2023. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 19, 2023. 1 Απάντηση

© 2024   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services