ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η θεία Ευφημία, δεν πήρε με καλό μάτι τον συρφετό των αρκουδιάρηδων συγγενών της Θεοδώρας που την είχανε αράξει στις καλύτερες σουίτες στ ανάκτορα και προσπαθούσε να σαμποτάρει τον Ιουστινιανό με την επιρροή της στους Βένετους.
Ομως λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η μπουμπού δεν την άφηνε σε ησυχία με τα σκανδαλιάρικα παιχνίδια της. Κάποια στιγμή κάνοντας της χαρούλες, της έδωσε μια γερή σπρωξιά στην άκρη της μεγάλης σκάλας και η Ευφημία αφού μέτρησε όλα τα μαρμάρινα σκαλιά, έσπευσε να συναντήσει τον μεταστάντα σύζυγο της Ιουστίνο .Ετάφη με αυτοκρατορικές τιμές και χωρίς μπουρί.
Την επόμενη, έγιναν οι γάμοι του Ιουστινιανού με τη Θεοδώρα, με παράνυφο την μπουμπού και μοιράστηκαν κουραμάνες και εισιτήρια στον πεινασμένο λαό.
Με λίγα λόγια "ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ",κάτι που ητανε συνηθισμένο και προχριστιανικά στην Ρωμαική αυτοκρατορία.
Στη συνέχεια ο Ιουστινιανός επισκέφτηκε μετα της συζύγου του το θησαυροφυλάκιο,για να παρίστανται στην καταμέτρηση και καταγραφή των θησαυρών.
Όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το θησαυροφυλάκιο ήτανε εντελώς άδειο.
Τότε τους πλησίασε ένας πλήρους κάλους εκπρόσωπος των πρασίνων και τους έλυσε την απορία.«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ !»Ο Ιουστινιανός μη πιστεύοντας στ αυτιά του του φώναξε γεμάτος οργή..«ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΑΝΧΟΝΤΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ?».
Τότε ο «πλήρους κάλους», του υπενθύμισε, ότι ο ως συναυτοκράτορας ,αντί να έπαιζε με τα μολυβένια στρατιωτάκια του, θα έπρεπε να ρωτάει για να μάθει του τι γίνεται γύρω του,συμπληρώνοντας»..ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ,ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ?»

«Και τώρα τι κάνουμε,καλή μου» ρώτησε ξέπνοα ο Ιουστινιανός τη Θεοδώρα που τα είχε ήδη πάρει στο κρανίο και είχε σκοτεινιάσει η όψη της.
«ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»απάντησε εκείνη και τραβόντας τον απ το χέρι τον οδήγησε ενώπιον του όχλου, που είχε ήδη συγκεντρωθεί με άγριες διαθέσεις.
«ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ !» ακούστηκε κάποια στιγμή από κάποιον.»ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ !» φώναξε και η Θεοδώρα, προτρέποντας τον Ιουστινιανό να στρέψει μαζί της ανοιχτά τα δάχτυλα και των δυό παλαμών του προς τα ανάκτορα, κάτι που αμέσως μιμήθηκαν και οι μάζες.Όμως ενώ ο όχλος αποχώρησε χορτασμένος από το σύνθημα και τις μούτζες, κάποιοι άλλοι, που δεν το εμπεδώσανε καλώς ,σπεύσανε αλλόφρονες προς τον Ιππόδρομο.

συνεχιζεται

Προβολές: 37

Σχόλιο από τον/την Nikolakakos Georgios (spartinos) στις 1 Οκτώβριος 2010 στις 17:52
Πολυ ωραιο!!!
καλησπερα Μαριε

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Ποιητική γωνιά για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Ποιητική γωνιά

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga 11 Ιουν. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

Γεια σας!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 4, 2020. 20 Απαντήσεις

Ανάλυση ποιήματος

Ξεκίνησε από τον/την Ianos89. Τελευταία απάντηση από τον/την Παντελής Απρ 4, 2020. 8 Απαντήσεις

© 2021   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services