ἐπικεφαλῆς μπῆκε στὸ Ἐπικρατείας,
Ἄσσος, δι' ἀπαρτίαν τῆς φοροληστείας.

Ὄντας μεγάλος Ἕλλην ἀρσιβαρίστρας,
οὐκ ἐφείσθη, λαβὴν λαβὼν σφουγγαρίστρας,
τὸ μέγα βρωμοβάρος ν' ἀνασηκώσει...
- τὴν Ἑλλάδα σ' ἔγκατα νὰ χαντακώσει -
καθαρίζοντας ταμεῖα διεθνῶν Τραπεζῶν.
Ἄξιος Προδοσίας γαλανόλευκου μπλουζὸν.

Τὶ Πύρρος, τὶ βαμπίρος.

Παραμένει ἥρως!

Προβολές: 115

Σχόλιο από τον/την ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ στις 25 Απρίλιος 2012 στις 15:09

Δε θα ήθελα να σχολιάσω

το χρόνο που θα σπατάληζα

θέλω για να διαβάσω

καθώς τούτη γραφή γρι δε σκαμπάζω

αν και θαρρώ το γραπτό αυτό πως θαυμάζω.

Σχόλιο από τον/την Ειρήνη στις 25 Απρίλιος 2012 στις 16:25

Α ρε Πύρρο!!!!

Σχόλιο από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο στις 25 Απρίλιος 2012 στις 16:49

Εἰρηνάκι,

ἀξίζεις νὰ βγεῖ κανεὶς ἀπὸ τὰ ροῦχα του, ἀπὸ τὸ θέμα ἤθελα νὰ πῶ, καὶ νὰ σοῦ κάνει μιὰν ἀφιέρωση:

Χορωδία Φιλομήλα - Ἐρήνη 2012 http://www.youtube.com/watch?v=f1lM08uIaj0


Σχόλιο από τον/την Nefeli riga στις 25 Απρίλιος 2012 στις 21:02

χαχαχα Ιάνη .....απίθανο.!!το δε βίντεο ..γάντι.!!!

Καλό σου Βράδυ.

Σχόλιο από τον/την ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ στις 26 Απρίλιος 2012 στις 14:57

“Τα κάδρα δε θα τα κατεβάσουμε, αλλά από σήμερα δεν θα τα δείχνουμε με την ίδια περηφάνια στα παιδιά μας …", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύεται στο blog της βορειοηπειρώτικης νεολαίας :

"Όταν ρώτησαν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, γιατί άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα και έγινε πολιτικός, εκείνος τους απάντησε αφοπλιστικά «από φιλοδοξία» για να συνεχίσει και να πει πως «δεν υπάρχει ανώτερη καταξίωση για κάποιον άνθρωπο, από την πολιτική. Η οικονομική, η κοινωνική και η επιστημονική καταξίωση είναι σημαντικές αλλά η ανώτερη είναι όταν οι συμπατριώτες σου αποφασίζουν να τους εκπροσωπείς»

Κάποτε, άνθρωποι κάποιου κόμματος, πλησίασαν τον μεγάλο Τσιτσάνη και του πρότειναν να μπει στο ψηφοδέλτιο τους. Η απάντηση του μεγάλου ρεμπέτη ήταν: "Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων δεν μπορώ να γίνω ο Τσιτσάνης του ενός και του άλλου".

Κάθετα αντίθετος σε κάθε πολιτική πρόταση ήταν και ένα άλλο μεγάλο σύμβολο του ελληνικού αθλητισμού και του Ελληνισμού γενικότερα, ο Νίκος Γκάλης.

Ούτε οι τρεις αυτές περιπτώσεις και ούτε η κρίση ενός ανώνυμου βορειοηπειρώτη, συμπατριώτη του Πύρρου Δήμα, όπως εγώ, μπορούν να περιγράψουν και να αναλύσουν την ψυχοσύνθεση των δημοσίων ανδρών. Μπορώ όμως να περιγράψω τη δική μου ψυχολογία και να πω πως αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση για την απόφαση, του σε κάθε περίπτωση μεγάλου Πύρρου, να σηκώσει τη μπάρα ενός κόμματος. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ έφερε την τρόικα και είναι μνημονιακό όπως έγραψαν οι περισσότεροι συμπατριώτες μου αλλά για τις ευθύνες που έχει τα τελευταία 20 χρόνια και κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες. Πριν το 1990 θεωρούσε ρατσιστή και εθνικιστή κάθε έλληνα που αναφέρονταν στο Βορειοηπειρωτικό αλλά και για το ταμπού που δημιούργησε στο θέμα, τόσο που το Βορειοηπειρωτικό να είναι στους ομοεθνείς μας πιο άγνωστο από το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό… Δε θα ξεχάσω ακόμα τη δήλωση ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το 2003, τότε που μεταξύ των θυμάτων της βίας της αλβανικής αστυνομίας έναντι των Χειμαρραίων, που ήθελαν να προστατέψουν την ψήφο τους, ήταν και ο ίδιος ο πατέρας του Πύρρου, τότε λοιπόν ο κ. Μπίστης είπε πως "για τα επεισόδια ευθύνονται οι άνθρωποι της "Ομόνοιας".…".

Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή συσπείρωση κάτω από 50%, και με μεταγραφές «φανέλας» ή «αεροδρομίου» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του, με ονόματα βαριά και έντονο συμβολισμό. Δεν υπήρχε βαρύτερο όνομα στην «αγορά» από του Πύρρου. Δεν υπήρχε καλύτερο όνομα για τους παραδοσιακούς του ΠΑΣΟΚ από το Γεννηματά. Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από έναν τριαντάχρονο επαγγελματία, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο δύο γενεών με το μεγαλύτερο χάσμα που υπήρχε ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Ο Βενιζέλος αποδείχτηκε άριστος σκάουτερ. Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να δεχτεί ο Πύρρος;;; Ο Πύρρος, που έγινε κάδρο σε κάθε βορειοηπειρωτική οικογένεια, γιατί δίδαξε τους ημιμαθείς ελλαδίτες αδελφούς μας, να μας ξεχωρίζουν από τους αλβανούς. Δυστυχώς δεν το έμαθαν ακόμα όλοι, αλλά η προσφορά του ήταν μεγαλύτερη από κάθε πολιτικό και κάθε ιστορικό.

Κάποιοι συμπατριώτες μας βορειοηπειρώτες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, πανηγύρισαν για την τοποθέτηση του Πύρρου ως επικεφαλής του επικρατείας του κόμματος. Κάποιοι άλλοι δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν πήγε στο «δικό» τους κόμμα. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι είμαστε αυτοί που απογοητευτήκαμε για το ολίσθημα του Πύρρου, να γίνει η ασπίδα ενός κόμματος που του άξιζε η τιμωρία της ελληνικής κοινωνίας και η διπλή τιμωρία της βορειοηπειρωτικής… Γιατί την Ελλάδα δεν θα τη σώσει κανένα ΠΑΣΟΚ αλλά η ψυχή της, που είμαστε όλοι εμείς…

Ούτε οι οικονομικές, ούτε οι γεωπολιτικές γνώσεις του Πύρρου, θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να βγει από την κρίση. Ο Τσιτσάνης και ο Γκάλης, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την πολιτική, αλλα πρόσφεραν πολύ περισσότερο στον Ελληνικό λαό γιατί όπως λέει και το Ευαγγέλιο «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος».

Πύρρο μας πίκρανες! Τα κάδρα δε θα τα κατεβάσουμε, αλλά απο σήμερα δεν θα τα δείχνουμε με την ίδια περηφάνια στα παιδιά μας …"

Σχόλιο από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο στις 26 Απρίλιος 2012 στις 23:38

Χρῆστο Ἀθανασόπουλε,

λὲς πεζὰ, ἴσια καὶ σταράτα, αὐτὰ ποὺ περιεκτικὰ νομίζω λέω μὲ τοὺς στίχους μου. Μάλιστα, μόλις πρόσθεσα κι' ἕναν... ἐπίλογο, ποὺ ἔχω βάλει καὶ σ' ἄλλη δημοσίευση.

Δὲν ὑπάρχει πιὸ μεγάλη ἠλιθιότητα ἀπὸ τὸ νὰ νομίζει κάποιος πὼς ἐκπροσωπεῖ ἄλλον ἤ ἄλλους.

Τὰ κάδρα δὲν θὰ τὰ κατεβάσετε ἀλλὰ: νὰ μιὰ διδαχὴ ἀκμῆς καὶ παρακμῆς καὶ ἐγκλήματος νὰ λέτε, νὰ λέμε.

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Ποιητική γωνιά για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Ποιητική γωνιά

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga 11 Ιουν. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

Γεια σας!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 4, 2020. 20 Απαντήσεις

Ανάλυση ποιήματος

Ξεκίνησε από τον/την Ianos89. Τελευταία απάντηση από τον/την Παντελής Απρ 4, 2020. 8 Απαντήσεις

© 2021   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services