Τα βάζω με τον εαυτό μου αρκετές φορές , ειδικά με την τάση μου να κρίνω γύρω μου τις πράξεις των συνανθρώπων μου .
Ποιος με διόρισε κριτή ; κανείς !
Υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί ένα  αυτοδιορισμό μου ;
Όχι !
Τότε τι είναι αυτό που με ωθεί στο λάθος , ενώ ξέρω ότι είναι λάθος ;  ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό ; γιατί συνεχίζω να το κάνω ;
Ίσως , οι συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες προσωπικής βελτίωσης, να με οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα ότι ο κόσμος γύρω μου  δεν προσπαθεί καθόλου , έτσι αυτό από μόνο του μου δίνει ένα άλλοθι για να συνεχίζω να διατηρώ σε υψηλά επίπεδα τον αυτοσεβασμό μου;

Έχω το δικαίωμα να κρίνω ;


Μήπως μία  συνεχής κρίση , πηγάζει από ένα υπέρμετρο  εγωισμό που πρέπει να βρω τον τρόπο να τον ξεριζώσω ;


Λέω εγώ , για να ακούω εγώ!!!!

Προβολές: 364

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Δεν ξέρω φίλε , μπορεί και να είναι έτσι ,ο προβληματισμός μου περισσότερο είναι  μήπως άν ο καθένας μας προσπαθούσε με την αυτοκριτική του να βελτιώσει το πνευματικό του επίπεδο , ίσως αυτό να  ήτανε αρκετό . Μήπως  αυτό να έδίνε την ευκαιρία   η βελτίωση να ήτανε καθολική σε όλους και να πήγαζε η βελτίωση αυτή εσωτερικά απο τον καθένα μας ξεχωριστά !!! χωρίς την ανάγκη κριτικής ,ίσως η αυτοκριτική τελικά απο μόνη της να είναι αρκετή !!! ΠΑΥΛΙΝΑ είπε:

Μην κρίνεις για να μην κριθείς μια μέρα από κάποιον άλλο και να μην σου αρέσει καθόλου.  Κάνε αυτό που πιστεύεις για σένα καλύτερο και μην σε απασχολεί τι κάνει ο άλλος.  Θα έρθει η μέρα και η ώρα που κάποιος άλλος θα σε κρίνει και μπορεί αυτά τα οποία  θα ακούσεις να μην σου αρέσουν καθόλου.  Δίνε μόνο την συμβουλή σου εκεί που σου την ζητούν, αν δεν στην ζητήσουν μην το κάνεις και μην τους κρίνεις.!!!

Προς τα εκέι ακριβώς , γέρνει η πλάστιγγα μου !!!!  Αλλά όχι απο τον φόβο της κριτικής των άλλων , (εδώ είναι που γίνομαι άδικος , γιατί  για μένα την επιζητώ ) αλλά σκεφτόμενος απλά ότι δεν είμαι σε θέση να ξέρω την ψυχική κατάσταση του καθενός σε κάθε του πράξη !!! 

Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις σωστά και δίκαια !!!

Συγχαρητήρια  για την ειλικρίνειά σου !!!!!

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα,  όπως τα γράφεις, Θα συμφωνήσω με τον Γρήγορη .στο οτι, δεν ειναι κακό να κρίνεις έργα Αθρωπων  οχι.  Το να κατακρίνεις είναι άσχημο.  Ο τρόπος που έγραψες το <κατ εσενα>  λάθος σου, είναι οτι  μάλλον πιστεύεις πως   να κατακρίνεις,  γιαυτό και αυτολογοκρίνεσαι? Το να κρίνομε,  λιγο πολύ όλοι μας το κάνουμε.  Μην ανησυχείς και  δεν είναι κακό. Μην  μπερδέψεις όμως την ταση σου  να κρίνεις,  με το  να κατακρίνεις.. εχει διαφορά.(Ίσως , οι συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες προσωπικής βελτίωσης, να με οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα ότι ο κόσμος γύρω μου  δεν προσπαθεί καθόλου.)Δεν αποκλείεται να πηγάζει  από εκει ενα μερος,  οχι οτι ειναι και εξολοκλήρου, οχι, σιγουρα οχι. Και μονο που το έγραψες λεει πολλά.  Ο Εγωισμός,  οταν ειναι καλοπροαίρετος εινα  ο,τι το καλλίτερο, Ποιον  εγωισμό εννοείς?  Ο κακός ενοχλεί, και δεν πρεπει  να υπερβαίνουμε τα όρια....Δεν ξερω  αν στα έγραψα καλά, γνωμη ζητούσες, η δικη μου αυτη ειναι, δεν θελω να εχω...Τύψεις.!! Καλό σου βράδυ.,  και Καλή χρονιά.!! αν και έχουμε ξανα ευχηθεί.

Η Νεφέλη σου τα είπε με τον καλύτερο τρόπο και σε συνδυασμό με την άποψη του Γρηγόρη, νομίζω ότι πρέπει να έχεις καταλήξει κάπου θετικά. Δεδομένου όμως ότι ασχολήθηκα με το θέμα σου θα πω δύο λόγια παραπάνω κι εγώ. Δεν πιστεύω ότι κάνεις συνεχείς προσπάθειες προσωπικής βελτίωσης που αποτυχαίνουν, ο άνθρωπος που προσπαθεί κάτι κερδίζει, κάτι αποκομίζει από την προσπάθεια αυτή. Ίσως όχι τα μέγιστα αλλά τα ελάσσονα αλλά και αυτό κέρδος είναι και σίγουρα οδηγεί στην βελτίωση. Και ναι, η πλειονότητα του γύρω κόσμου δεν προσπαθεί και καλά κάνεις να διατηρείς σε υψηλά επίπεδα τον αυτοσεβασμό σου. Από εκεί ξεκινά η βελτίωση του καθενός μας. Έχεις δικαίωμα να κρίνεις αλλά να κρίνεις σωστά, χωρίς υστεροβουλία ή με σκοπό να βλάψεις, αλλά αν δεν έκρινες δεν θα ήσουν και άνθρωπος. 

Αυτά, σε ζάλισα; Συγνώμη αλλά τα ήθελες και τα έπαθες. Εσύ ρώτησες! 

Θα πω και πάλι καλή χρονιά σε όλους σας !!! (οι ευχές δεν γίνονται κουραστικές αν αυτός που τις δίνει τις νοιώθει πραγματικά ) .

 

 Σας ευχαριστώ όλους , πιστεύω όμως ,ότι πήρατε τον αφρό , δεν μου αρέσει να στεναχωρώ αλλά μου αρέσει να είμαι ειλικρινής ,είναι κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό για μένα , ίσως και άλλοι να βρίσκονται  στην ίδια θέση με εμένα. Αν πραγματικά θέλετε να με βοηθήσετε θα ήθελα να αφιερώσετε χρόνο και να  εμβαθύνετε περισσότερο .

 

Με την απλή και μέτρια λογική μου , στην προσπάθεια μου να βελτιωθώ αυτοπεριορίζομαι όμως το ένα σωστό φέρνει το άλλο σωστό (είναι αλυσίδα ) έτσι είναι φάσεις που αισθάνομαι ότι δεν ρουφάω το μεδούλι της ζωής και βαδίζω προς την καλογερική ασκητική ζωή .

Αυτό μου φέρνει θλίψη , βρίσκω σαν δικαιολογία την συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω μου για να σπάσω τους κανόνες μου να αποφύγω την κατάθλιψη και αρχίζω εν γνώσει μου τα λάθη , όμως το ένα λάθος φέρνει το άλλο (είναι αλυσίδα ) με άμεσο αποτέλεσμα να αισθάνομαι άσχημα μην πω και Τύψεις  !!!!

Έτσι ξανά από την αρχή μπαίνω συνεχώς σε ένα ατέρμονα κύκλο , σκέψεων , πράξεων , κανόνων !!!!!

Μετά τα σπάω όλα και ξανά από την αρχή !!!!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα ,πιστεύω από το να κάνεις λάθη  , εν γνώσει σου !!!!

 

Για αυτό το ποίημα της φίλης χαρμολύπης με εξίταρε τόσο πολύ και ειδικά αυτή η στροφή ….

 

Φαλτσάρω κ'σπάω τους κανόνες
καίω διαβήτες κ'γνώμονες
Απ'την μαγιά της στάχτης
θέτω τα-μη-όρια μιας Ιθάκης

 

XARMOLYPH στις 2 Ιανουάριος 2013

 

 

Σας ευχαριστώ !!!!

 

 

 

'Ισως δεν καταλάβαμε τι ακριβώς εννοούσες, θα το ξανακοιτάξω το απόγευμα πιο προσεκτικά και τώρα που έχουμε τις διευκρινίσεις σου και θα επανέρθω. Καλημέρα για την ώρα.

Φίλε Κράζων θα προσπαθήσω με ένα παράδειγμα που βγάζει μάτι να γίνω πιο κατανοητός έτσι όταν επανέλθεις να είσαι έτοιμος .Είσαι ώριμος μεσήλικας και έρχεσαι πιο κοντά με μία 23χρονη που θα μπορούσε να είναι κόρη σου , εσύ λόγω της εμπειρίας σου , λόγω της ωριμότητας σου αντιλαμβάνεσαι ότι σε σένα βλέπει κάτι από τον πατέρα της ,(πρότυπο) , ότι με την ωριμότητα σου και την εμπειρία σου ασκείς μια γοητεία σε αυτήν που μπορεί να την κάνει ότι θέλει , όμως παράλληλα  θεωρείς ότι αυτό ,δεν είναι σωστό ,δεν είναι κάτι που θα έχει συνέχεια δεν έχει γερές βάσεις , είναι παιδεραστία ανεξάρτητα αν ο νομοθέτης την θεωρεί ενήλικα , αν σκέφτεσαι λογικά και σωστά , τότε θα δεις ότι το πλεονέκτημα που έχεις με την ωριμότητα σου και την εμπειρία σου γίνετε μειονέκτημα λογικής και την ίδια ώρα  αυτοπεριορισμός!!!!

Αρχίζεις τις σκέψεις ….

Δεν είναι σωστό να στεναχωρήσεις ένα πατέρα , μία μητέρα που για αυτούς είναι το κοριτσάκι τους ….

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τους ανθρώπους !!!!

Πόσοι ελεύθεροι μεσήλικες θα το σκεφτούν ;

Πόσοι θα πούνε όχι ;

Ας είμαστε ειλικρινείς λίγοι πολύ λίγοι !!!!

 

Έτσι οι συνεχείς αυτοπεριορισμοί σε κάνουν να ασφυκτιείς !!!

 

Και τότε ξαφνικά αρχίζεις να βλέπεις γύρω σου τους ανθρώπους να είναι παντρεμένοι ,,οι περισσότεροι απατάνε τον /την σύντροφο τους ,τους κρίνεις  και βροντοφωνάζεις εσύ είσαι ελεύθερος  κάνε ότι γουστάρεις !!!

 

Αυτό στην πραγματικότητα είναι μια δικαιολογία που έψαχνες για να ξεφύγεις !!!!

 

 

Αλλά και οι συνεχείς αυτοπεριορισμοί σου σε οδηγούν κατευθείαν στο Άγιο όρος !!!!

 

Πήρα παράδειγμα που βγάζει μάτι , κάτι που στα χαλαρά μας  ήθη θεωρείται για αρκετούς τρόπαιο περηφάνιας για να γίνω κατανοητός !!!

 

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες με διαφορετικά παραδείγματα στις σχέσεις των ανθρώπων …πιστεύω όμως ότι είναι αρκετό!!!

 

Υ.Γ το παράδειγμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κάτι αληθινό και το ζω !!!

Σου αρέσει να είσαι ειλικρινής,< γράφεις.>

Ειλικρίνεια = και Αλήθεια ! Σωστά?

Σκέφτηκες όμως ποτέ  οτι υπάρχουν και σκληρές αλήθειες που δεν αντέχονται?

Γιαυτό και τα κατα συνθήκη ψεύδη έρχονται σαν από μηχανής Θεός.?

Σκέφτηκες οτι το να είμαστε ειλικρινής σε κάποιον  και του τα ψάλουμε εξω απο τα δόντια, στην ουσία θέλουμε να τα πούμε για να μάθει πως τα...ξερουμε, και όχι για συμβουλευτικούς σκοπούς..?Θα μπορούσα να γράψω πολλά, μα, για να δωσω  απάντηση,  πρέπει να γνωρίζω  για σένα και άλλα πράγματα.

Π.χ την ηλικια σου, αν είσαι σε ηλικία σταδιοδρομίας, δεν πρέπει να απαιτείς  σε σημειο να κρίνεις,αλλά να προσπαθείς, και η προσπάθεια εχει πολύ δρόμο, είναι μακριά, στο τέλος, κατι θα σου δώσει..

Αν εισαι μεγάλη/λος, τοτε  κάτι φταίει,και πίστεψέ με <γιατι και μένα μου αρεσει η ειλικρίνεια και η αλήθεια> περισσότερο θα φταις εσύ. Αν δεν κατάφερες να σταδιοδρομήσεις , να ζωντανέψεις τα ονειρά σου, και ο καιρός πέρασε <εκτός απο τις αναποδιές  που  όντως συμβαίνουν,> εχεις ενα  μερίδιο  ευθύνης..

Μην αυτοπεριορίζεσαι, να είσαι ελεύθερος, θα τα δεις τοτε όλα διαφορετικά.

Αν ήξερες την δική μου ζωη σίγουρα δεν θα έγραφες  ετσι...σίγουρα.

Τα παραδείγματά σου με μπέρδεψαν, η εγω φαίνεται δεν κατάλαβα.  θα τα ξαναδιαβάσω.

Ασε το Αγιον ορος..Δες τι εχεις, εκτίμησέ  το,  και ΔΕΣ τι μπορείς με αυτά να κάνεις.

Να λες την αλήθεια σε όσους μπορούν να την αντέξουν , <διαφορετικά να σιωπάς. για  να μην ψεύδεσαι>

Μην  αγνοήσεις  το σχόλιό  μου, με αγάπη στο έγραψα. Υπό  άλλες  συνθήκες ίσως σου ήμουν πιο χρήσιμη.

Έχω αναφερθεί  πιο πάνω.

Μέσες άκρες εχω καταλάβει τι γίνεται, γιαυτο, να απεγκλωβίσεις το συντομότερο τον εαυτόν σου απο το καλούπι  του  βγες εξω.. Κανε το.  

Μην θυμώσεις μαζι μου, δεν θέλω, και να ξέρεις η γνώμη μου δεν  είναι ολοκληρωμένη μου λείπουν  παζλ.

Καλο σου Σβ/Κ

Νεφελη μου σε ευχαριστώ πολύ !!!! Θα τα κρατήσω όλα , απο παντού πρέπει να παρω βοήθεια .

Δεν έχω πρόβλημα με την δουλεία μου και την σταδιοδρομία μου , σε αυτό τον τομέα θα με χαρακτήριζα , άνθρωπο που έχει την  πολυτέλεια  της επιλογής των συνεργασιών του !!!

Το πρόβλημα μου είναι οι προσωπικές σχέσεις , βάζω πολλούς κανόνες ....που μετά απο ένα σημείο τους σπάω όλους για να μην σκάσω εγώ !!!

 

και πάλι σε ευχαριστώ !!! επίσης καλό Σαβ/Κ

Α.......καλά κατάλαβα... τότε,  πολύ  καλά σου έγραψα. (Δες τι εχεις, εκτίμησε  το,  και ΔΕΣ τι μπορείς με αυτά να κάνεις.)

Στους  χαλεπούς καιρούς μας είσαι τυχερός..!!Ναι.! Δες γύρω σου τι γίνεται.. Εσυ  έχεις την  πολυτέλεια  της επιλογής των συνεργασιών σου????????Τύψεις, κοίταξε μέσα σου πιο  ΒΑΘΙΑ, άλλαξε, δες πως παλεύει  ο  κόσμος για ενα  πενιχρό μεροκάματο, κανει τα πάντα  χωρίς περίθαλψη , και με 200  ευρώ  το μηνα ,ξέρω  πολλούς. Όταν λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι η σταδιοδρομία σου, όταν εχεις επιλογές, οταν, όταν,..Τότε  πάμε σε άλλα μονοπάτια. Πιστεύω  οτι ψάχνεσαι γύρω από τον εαυτό  σου, (αυτο που γράφεις βάζω κανόνες)και βασανίζεσαι αν οχι χωρίς λογο,  πάντως ...ανάξιο λόγου. Θέλει πολλή συζήτηση  το πρόβλημά σου, -όπως  το αποκαλείς.- Μιαν ερώτηση, -βάζεις κανόνες για να είσαι   αρεστός σε σένα,  η στους \άλλους.? Ξέρεις, ειναι πολλά τα  ερωτήματα που πρέπει να τεθουν, ετσι δεν βγάζουμε νόημα. Καλο απόγευμα.και συγνώμη αν  σε ζάλισα.

Αγαπητέ φίλε ΤΥΨΕΙΣ άργησα λίγο να σου απαντήσω, αλλά και οι προβληματισμοί που έθεσες δεν αποτελούν εύκολο θέμα. Από την άλλη το όλο θέμα νομίζω ότι απαιτεί εξειδικευμένους τρόπους χειρισμού και γνώσεων, αφού αποτελεί ουσιαστικά υπαρξιακό πρόβλημα, και οποιοσδήποτε ασχοληθεί σοβαρά με αυτό κινδυνεύει να γίνει δότης εσφαλμένων συμβουλών και παροτρύνσεων. Εν τούτοις θα σου πω την γνώμη μου επί του θέματος, δεδομένου ότι σαν ενήλικες και οι δύο μας μπορούμε νομίζω να ανταλλάξουμε απόψεις με σοβαρότητα και σεβασμό, και οι οποίες θα παραμείνουνε απλά απόψεις ενός κάποιου φίλου.

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι έχεις μια πολλή ακραία θεώρηση των πραγμάτων. Ζεις σε μια ιδεατή κοινωνία, ή θα ήθελες να ζούσες σε μία τέτοια. Θέλω να πω δηλαδή ότι είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας. Μου έδωσες την εντύπωση ότι επιθυμείς να ζήσεις σε μια κοινωνία χριστιανικών ιδεωδών και αντιλήψεων, έτσι όπως θα ήταν βγαλμένη κατευθείαν από τα ευαγγέλια. Συγχώρησε μου που θα το πω, αλλά ονειροβατείς επικίνδυνα. Υπάρχουν κάποιο βασικοί κανόνες συμπεριφοράς και δράσης, τους οποίους αν εσύ τηρείς και εφαρμόζεις, τότε έχεις ήσυχη την συνείδηση σου και αυτό είναι όλο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν κάτι πλάι σου συμβαίνει παράλογο δεν πρέπει να προσπαθήσεις να το διορθώσεις, αλλά μέχρι του σημείου που δεν θα επιχειρήσεις να επιβάλλεις την γνώμη σου, αλλά απλά και μόνο να συμβουλέψεις. Μιλάμε για ανθρώπινες συμπεριφορές και θέλει προσοχή. Το δικό σου παράλογο μπορεί να είναι λογικό για μένα, και το αντίθετο. Άρα το να κρίνεις με τα δικά σου μέτρα και σταθμά, μπορεί να φαίνεται σε εσένα λογικό αλλά εντελώς παράλογο σε εμένα, που κρίνω με τα δικά μου μέτρα και σταθμά. Ακόμη χειρότερο θα είναι, όταν κάποια στιγμή που θα έχεις αναθεωρήσει κάποιες παλαιές σου απόψεις περί κάποιων θεμάτων, καθίσεις και συγκρίνεις τις απόψεις του τότε και του τώρα. Σε αυτό που τότε υπεραμυνόσουν  μπορεί σήμερα να είσαι πολέμιος.

Αλλάζουν οι καιροί, οι αντιλήψεις, τα δεδομένα και οι συνθήκες. Όλα αλλάζουν ακόμα και οι άνθρωποι, τίποτα δεν είναι σταθερό, τα πάντα ρει. Ακόμα και τα κριτήρια που σήμερα κρίνεις κάτι, αύριο μπορεί να είναι διαφορετικά. Δεν μιλάω για περιπτώσεις εκτός νόμου για να μην παρεξηγηθώ, αλλά για νομότυπες και μόνο ανθρώπινες συμπεριφορές.

Αν κάτι δεν συμβαδίζει με τα δικά μας πρέπει, με τις δικές μας αντιλήψεις περί του ορθού, με την δική μας θεώρηση του κόσμου, δεν σημαίνει ότι η μόνη λύση είναι η ασκητική ζωή. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ευφάνταστα γεγονότα. Ζει αυτός που τα παρατηρεί τα δέχεται και τα αντιμετωπίζει με τρόπο τέτοιο που η θα τα απομονώσει εάν δεν είναι σύμφωνα με την ηθική του, ή θα γίνει μέρος τους εάν συμφωνεί με αυτά.

Ας δούμε και λίγο το «ακραίο» κατά τα δικά σου λεγόμενα παράδειγμα του μεσήλικα και της νέας.

Μου γράφεις

Αρχίζεις τις σκέψεις ….

Δεν είναι σωστό να στεναχωρήσεις ένα πατέρα , μία μητέρα που για αυτούς είναι το κοριτσάκι τους ….

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τους ανθρώπους !!!!

Πόσοι ελεύθεροι μεσήλικες θα το σκεφτούν ;

Πόσοι θα πούνε όχι ;

Ας είμαστε ειλικρινείς λίγοι πολύ λίγοι !!!!

 

 

 

 

 

 

 

Αντίλογος

Αρχίζεις τις σκέψεις ….

Δεν είναι σωστό να στεναχωρήσεις μια κοπέλα που γι’ αυτήν είσαι έρωτας και θεός ….

Δεν χρησιμοποιείς τους ανθρώπους !!!! Ζεις το τώρα

Πόσοι ελεύθεροι μεσήλικες θα το σκεφτούν ;

Πόσοι θα πούνε όχι ;

Ας είμαστε ειλικρινείς λίγοι πολύ λίγοι !!!!

Κι αν πράξεις το κατά την δική σου λογική σωστό και η κοπέλα μέσα στην απογοήτευση της κάνει το ατόπημα της αυτοχειρίας, θα βγούμε να πούμε πράξαμε τα όσα υπέβαλε η λογική και τουλάχιστον κάναμε το σωστό; Άρα όλα καλά!!!!!!  

Έτσι οι συνεχείς αυτοπεριορισμοί σε κάνουν να ασφυκτιείς !!!

 

Και τότε ξαφνικά αρχίζεις να βλέπεις γύρω σου τους ανθρώπους να είναι παντρεμένοι ,,οι περισσότεροι απατάνε τον /την σύντροφο τους ,τους κρίνεις  και βροντοφωνάζεις εσύ είσαι ελεύθερος  κάνε ότι γουστάρεις !!!

 

 

 

Έτσι οι συνεχείς αυτοπεριορισμοί σε κάνουν να ασφυκτιείς !!!

 

Και τότε ξαφνικά αρχίζεις να βλέπεις γύρω σου τους ανθρώπους να είναι παντρεμένοι ,,οι περισσότεροι απατάνε τον /την σύντροφο τους ,αλλά δεν τους κρίνεις  και δεν βροντοφωνάζεις. Εσύ είσαι ελεύθερος  κάνε ότι γουστάρεις !!!

Σκέφτεσαι όμως πάλι ότι εσύ μάλλον δεν θα το έκανες, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις την δύναμη του ανθρώπινου πάθους του κάθε ένα συνανθρώπου σου. Κι άλλωστε μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί και σε εσένα . Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.  

Αυτό στην πραγματικότητα είναι μια δικαιολογία που έψαχνες για να ξεφύγεις

 

 

Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν αδικούν από φόβο μην αδικηθούν.

 

      

Η δεξιά στήλη είναι μια άλλη εκδοχή από την δικιά σου.  

Καλέ μου φίλε δεν θα σε κουράσω άλλο, σου έγραψα αυτά που εγώ πιστεύω και τον τρόπο με τον οποίο εγώ ατενίζω τον κόσμο γύρω μου. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μην έχω πάντα δίκιο και ότι μια άλλη θεώρηση κάποιων καταστάσεων από κάποιους άλλους δεν είναι απαραίτητα και λάθος. Αλλά ακόμα και αν πάρουμε την χριστιανική άποψη, και αν εμβαθύνουμε  λίγο παραπάνω στο θέμα, θα βρούμε και μέσα στην θεώρηση αυτή την αποδοχή της διαφορετικής θέσης και αντίληψης, ακόμα κι αν είναι λάθος η συμπεριφορά κάποιου συνανθρώπου μας. Αγάπα τον πλησίον σου λέει η χριστιανική ρήση, με τα ελαττώματα του συμπληρώνω εγώ. Αγάπα τον πλησίον σου λέει, όχι τον σωστό πλησίον σου.

Φίλε μου ελπίζω να βοήθησα και μην μου θυμώσεις για την λίγο σκληρή είσοδο μου στην αρχή του κυρίου θέματος. Σε ευχαριστώ για την υπομονή σου.    

Λόγο φόρτου εργασίας θα καθυστερήσω λίγο στις απαντήσεις σας !! να με συγχωρείτε !!

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

Η Ποίησή μου

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 29, 2023. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 19, 2023. 1 Απάντηση

© 2024   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services