ο Φλάβιος Θεοδόσιος, "ο Θπανιόλοθ" όπως τον λέγανε χαιδευτικά, γεννήθηκε σε Ρωμαϊκή πόλη της ιβηρικής χερσονήσου και συνθρονιάστηκε στο Βυζάντιο μαζί με τον Ουαλεντινιανό που ήτανε μπόμπιρας τότες.
Για να καλοθρονιαστεί όμως και για να πετάξει στην άκρη και με τάκτ το βρέφος,κουκουλώθηκε στα σβέλτα την αδελφή του τη Γάλλα,(που κατέβαζε πολύ γάλα),Θπανιόλα κι εκείνη.
Έτσι το όλε,όλε,όλε, μαζί με τις κλακέτες, τις βεντάγιες ,τα χτενάκια και τα βολάν(όχι του αυτοκίνητου),γίνανε σούπερ μόδα στην Πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Ενώ λοιπόν ήτανε πάνω στις χαρούλες και κουτούπωνε άνευ δεύτερης ανάσας τη Γάλλα του, νάσου και πλακώνουνε οι μοβόροι Γότθοι από τα δυτικά προάστια της αυτοκρατορίας,δηλαδής τα «υποβαθμισμένα» ,όπως θα λέγαμε σήμερις .

Αφού τους ξεμπρόστιασε και τους έκανε να στέκονται σούζα, στράφηκε προς Σαλονίκη, που ο λαός είχε ξεσηκωθεί για τα καλά, λόγω πείνας και κακομοιριάς και μακέλεψε γύρω στις 15.000 νοματαίους,σαν αντίποινα για το λυντσάρισμα απ τον όχλο του κολλητού του και διοικητή της φρουράς της.
Μετά το μετάνιωσε και έτρεξε στα σβέλτα για συγχωροχάρτι ,στον επίσκοπο των Μεδιολάνων τον Αμβρόσιο.
Σαν στρατιωτικός ήτανε του ύφους "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" καταφέρνοντας, να επικρατεί νεκρική ησυχία σ Ανατολή και Δύση.
Όμως θα έπρεπε να λειτουργήσει και σαν πολιτικός, για ν αποκτήσει ένα ισχυρό λαϊκό υπόβαθρο ,που θα τον στηρίζει,δηλαδής ένα είδος «αντιεξουσιαστή στην εξουσία», όπως θα διατυμπάνιζε κάποιος «δήθεν» στο μακρινό μέλλον, λες  και χρειαζότανε να κάνει την προσθήκη «..στην εξουσία»,αφου η λέξη «αντιεξουσιαστής» από μόνη της αυτό σημαίνει.
Τα κατάφερε τελικά, μέσα από τη δεύτερη οικουμενικοοικονομική Σύνοδο ,κυνηγώντας μετa μανίας ,τους Αρειανούς (που δεν είχανε καμία σχέση με τη σέντρα και τους οπαδούς της ομώνυμης ομάδας της Σαλονίκης),αλλά τους άλλους, που επιμένανε ,ότι ο Θεός δεν ήτανε τριαδικός και ομοούσιος και δεν δεχόντουσαν με τίποτις τη συσκευασία των τριών σε ένα.

Αφού δεν άφησε σε χλωρό κλαρί κάθε αντιφρονούντα ,χαρακτηρίζοντας τον «αιρετικό»,τουτέστιν «λαϊκιστή»,στράφηκε εναντίον των «Εθνικών», δηλαδής των παγανιστών και ειδικότερα των Ελλήνων.
Ξαμολώντας λοιπόν ορδές απο αφιονισμένους ρασοφόρους μονάχους-μονάχους της ξηράς, που τον στήριζαν, άρχισε να κάνει λίμπα κάθε αρχαίο Ελληνικό ναό.
Οι κορακόντυτοι ,δεν άφησαν τίποτις όρθιο στο διάβα τους.Ξήλωσαν μετώπες , κομμάτιασαν αγάλματα, κάψανε παπύρους, όπως κάποιοι κουρδισμένοι στις ημέρες μας ,"γνωστοί-άγνωστοι".
Τελικά ο «Μέγας»,κατάφερε να κλείσει και τις «διαβολικές» φιλοσοφικές σχολές, και να επιβάλλει τον χριστιανισμό ,σαν μοναδική θρησκεία στην αυτοκρατορία.
Με την Ανθελληνική πολιτική του ,κατόρθωσε να εδραιώσει μια ρασοφόρο εξουσία κάτω από την δική του,(δίκην συνδικαλιστικής), μετατρέποντας την διδασκαλία στου Κυρίου, σε εμπόριο ψυχών και σε δική του στήριξη, καθώς φρενάριζε κάθε διάθεση των ποπολάρων να διεκδικήσουν τις συντάξεις τους επί της Γής,παρα μόνο στα ουράνια.

Μαράκος

Προβολές: 28

Σχόλιο από τον/την Nikolakakos Georgios (spartinos) στις 18 Φεβρουάριος 2011 στις 8:42

Σωστος!!!

καλημερα

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Ποιητική γωνιά για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Ποιητική γωνιά

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga 11 Ιουν. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

Γεια σας!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 4, 2020. 20 Απαντήσεις

Ανάλυση ποιήματος

Ξεκίνησε από τον/την Ianos89. Τελευταία απάντηση από τον/την Παντελής Απρ 4, 2020. 8 Απαντήσεις

© 2021   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services