Της ψυχής μας το στέκι
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Είναι ένα θέμα λεπτό που δύσκολα το ανακινεί κανείς, αλλά το θεωρώ σημαντικό όσον αφορά τη λειτουργία μιάς σελίδας η γενικότερα ενός κοινωνικού φόρουμ ...
Είναι το θέμα των σχολίων στους ερασιτέχνες συν-ποιητές.
Πιστεύω πως είναι σημαντική κινητήρια δύναμη ο σχολιασμός του πονήματος του εκάστοτε φίλου. Για τον ίδιο πρωτίστως και για τους υπόλοιπους δευτερεύοντα ... Γιατί και οι υπόλοιποι εμπνέονται από τις δημιουργίες των διαδικτυακών συντρόφων και έτσι 'φτιάχνεται' ποιητικό κλίμα ...
Σχολιάζοντας τον φίλο-φίλη δείχνεις πως διάβασες το πόνημα που έφτιαξε. Έκανες τον ελάχιστο κόπο να περάσεις να δείς τι έγραψε. Έτσι του δίνεις κίνητρο να ξαναγράψει, ειδάλλως γιατί να αναρτήσει τα γραφόμενα στο διαδίκτυο..;.. Αν δεν ήθελε το σχολιασμό η την γενικότερη αποδοχή από τους συνανθρώπους του θα τα έγραφε στο σπίτι του κατ' ιδίαν ... Άρα ο γράφων (όλοι μας δηλαδή) αναζητεί την κοινή παραδοχή-αποδοχή των υπολοίπων. Έτσι φτιάχνονται οι κοινωνικές ομάδες, έστω και διαδικτυακές. Κατά συνέπεια ο σχολιασμός κρίνεται κατ' εμέ απαραίτητος για να λειτουργήσει η σελίδα μας η οποιαδήποτε άλλη σελίδα ...
'''''''''''
Για να γίνει σχολιασμός οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος ο οποίος είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά νομίζω πως έστω και ένα "καλημέρα" σκέτο μπορεί να 'μεταφραστεί' σε : <Δεν έχω χρόνο, αλλά πέρασα από το ποίημά σου για μιά στιγμή> ...
Έστω και αυτό αρκεί για τον φίλο-φίλη που έγραψε κάτι, μιά φωτό έστω ... Του δείχνεις εκτίμηση ... Αυτή είναι μιά τακτική που έχει κρατήσει τη γωνία μας σε συνοχή όλα αυτά τα χρόνια τηρούμενη πρωτίστως (εκτός βεβαίως του Σπαρτινού που είναι ο σπιτονοικοκύρης) από την φίλη Ειρήνη σταθερά και από άλλους φίλους κατά καιρούς ...
Βέβαια υπάρχουν και οι 'συμπάθειες' και όλοι μας σχολιάζουμε τους συμπαθούντες περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο είναι ο μηδέν σχολιασμός.
'''''''''''''''''''''''''''''
Υπάρχει, μικρή είναι αλήθεια, μερίδα ερασιτεχνών-ποιητών που δεν σχολιάζουν ποτέ η ελάχιστα το κάνουν, τους 'συνδαιτυμόνες' τους.
Για αυτούς η δική μου γνώμη λέει: ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ...
Γράψτε φίλοι την άποψη που έχετε για το θέμα γιατί πραγματικά το θεωρώ σημαντικό ...
Ετικέτες;
Πρόσεχε, ἡ λέξη "παρεΐστικος-η-ο" ἔχει μόνον κακὸ νόημα.
Ἐνῶ ἄν πεῖς: τῆς παρέας μας,
τότε δὲν τρέχει τίποτα!
Τὸ πρῶτο καὶ σπουδαιότερο εἶναι νὰ ξέρουμε νὰ λέμε/γράφουμε αὐτὸ ποὺ ἐννοοῦμε καὶ ἔχω τὴν ἐντύπωση, Κράζοντα Ἄφωνε, πὼς αὐτὸ δὲν τὸ εἶπες μὲ... τὴν σωστή κακή του ἔννοια ἀλλὰ φιλικὰ.
Προσωπικὰ, γίνομαι μπαροῦτι ὅταν βλέπω λατινικὸ ἐρωτηματικὸ.
Προστέθηκε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 0 Σχόλια 0 Μου αρέσουν
Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga 24 Νοέ. 49 Απαντήσεις 6 Μου αρέσουν
Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος Φεβ 10, 2024. 0 Απαντήσεις 0 Μου αρέσουν
Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος Φεβ 10, 2024. 0 Απαντήσεις 0 Μου αρέσουν
Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 29, 2023. 0 Απαντήσεις 0 Μου αρέσουν
Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 19, 2023. 1 Απάντηση 1 Μου αρέσει
© 2025 Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).
Με την υποστήριξη του