Όλοι μέσα στο μυαλό μας ,έχουμε ένα κουτάκι ,που βάζουμε τις τέλειες στιγμές που ζήσαμε στην ζωή μας . Τέλεια στιγμή ,είναι η στιγμή που ο χρόνος σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι σταμάτησε και μια στιγμή είναι αιώνας. Διαφορετικές τέλειες στιγμές, για διαφορετικούς ανθρώπους , σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους .Τέλεια στιγμή μπορεί να είναι ,το πρώτο αγκάλιασμα του παιδιού από τον πατέρα , στο μαιευτήριο , ή μια ερωτική ολοκλήρωση, η μια επιβράβευση, η ή πρώτη φορά που κάποιος κολύμπησε, η ακόμα και η παρακολούθηση ενός ….τζίτζικα.
Σαν άνθρωποι πολλές φορές δεν μας αφήνει ο εγωισμός μας να αφήσουμε κάποιους να ευχαριστηθούν την τέλεια για αυτούς στιγμή.
Για αυτές μας τις πράξεις μπορεί να μην κάνουμε αυτοκριτική ,ούτε ανοίγουμε κουτάκι για να βάζουμε μέσα τις τέλειες στιγμές που χαλάσαμε εμείς σε κάποιους ,αλλά το κάνουν αυτοί.
Ίσως να το κάνουμε και εμείς οι ίδιοι για κάποιους , που μας χάλασαν μια δική μας τέλεια στιγμή.
Όμως το υποσυνείδητο μας , σαν επαναστάτης βάζει σε ένα κουτάκι τις τέλειες στιγμές που χαλάσαμε εμείς σε κάποιους.
Οι τέλειες στιγμές , είναι πολύ λίγες, στου καθενός μας το ταξίδι.
Σε αυτές , θα ανατρέξει για δύναμη ,όταν μόνος του ο καθένας αντιμετωπίζει μια άσχημη κατάσταση , ακόμα και τον ίδιο τον θάνατο.
Εκείνη την στιγμή , που θα σκαλίζει τις τέλειες στιγμές του , τότε εκείνη την στιγμή θα παρεμβάλλονται και οι τέλειες στιγμές που χάλασε σε κάποιους άλλους , ηθελημένα ή μη. Συχνά σκεφτόμαστε ότι δεν θα έρθουν άλλες τέλειες στιγμές στην ζωή μας και σε κάποιους ο φόβος αυτός τους κάνει ακόμα και κλέφτες «τέλειων στιγμών» .
Όμως οι τέλειες στιγμές , έρχονται συνέχεια ,μπορεί φυσικά κάποιες να μην τις καταλαβαίνουμε καν ,γιατί οι κεραίες μας έχουν τσαλακωθεί , αλλά έρχονται ,για να διαψεύσουν την απαισιοδοξία μας .Πόσο θα διαρκέσει το ξεψύχισμα άραγε , μια ώρα ,δύο ; πόσες τέλειες στιγμές πρέπει να αποταμιεύσουμε για να περάσουμε όμορφα αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή ; Ποιός είναι ο περιορισμός που πρέπει να έχουμε για τις στιγμές που χαλάμε εμείς σε κάποιους ; Τι είναι αυτό που , μας μπολιάζει με την ψευδαίσθηση ότι γεννηθήκαμε ενήλικες η ότι ο θάνατος είναι για τους άλλους ;
Ίσως η κουτή μας αντιμετώπιση ,να αφήνουμε την αναδρομή στις τέλειες στιγμές μόνο όταν έχουμε πρόβλημα.
Αν οι άνθρωποι σκάλιζαν τις τέλειες στιγμές που ζήσανε , συχνά ,τότε μέσα από την γλυκύτητα και την ευφορία που αυτές προκαλούν , θα μπορούσανε να δουν,
ότι και άλλοι συμβάλανε για τις δικές τους τέλειες στιγμές και αυτό να τους κάνει να θέλουν να δημιουργήσουν, τέλειες στιγμές στους γύρω τους. Αν θέλουμε να είναι τέλεια στιγμή ακόμα και η χειρότερη μας στιγμή τότε θα πρέπει να αλλάξουμε αντιμετώπιση της ίδιας μας της ζωής.
Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο όριο της βροχής βρεγμένος , για να καταλάβεις τι είναι η βροχή. Δεν χρειάζεται να προσπερνάμε , τις τέλειες στιγμές μας απαξιώνοντας τες , με την πλεονεξία μας, ούτε με ένα κορεσμό ,που ούτε στο τέλος μας δεν θα έπρεπε να έχουμε …. Αν καταλάβουμε όλοι ότι στο τέλος υπάρχει μία στιγμή , μια μόνο στιγμή που στο χέρι μας είναι να την κάνουμε να είναι η τέλεια στιγμή , τότε όλα θα άλλαζαν.

 

Προβολές: 169

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Φίλε μου εδώ φιλοσόφησες και φιλοσόφησες υπέροχα. Και έχει τόσο δίκιο!

όλοι τα ξέρουμε απλά εθελοτυφλούμε !!!! 

 

Σε ευχαριστώ που το διάβασες .....

Τι με ευχαριστείς φίλε; Είναι αλήθεια ότι δεν πολυσυμπαθώ το σχετικά μεγάλα κείμενα, αλλά και ποτέ δεν αποφεύγω την ανάγνωση τους, επειδή θέλω να διαβάσω τις σκέψεις των άλλων. Σε αυτό εδώ δεν χρειάστηκε να ζοριστώ καθόλου, με παρέσυρε η γραφή σου και η ιδέα του κειμένου σου, τόσο ευχάριστα που το διάβασα χωρίς να το καταλάβω. Σου είπα ότι φιλοσόφησες και το εννοούσα. Σκέφτεσαι και γράφεις υπέροχα. 

Σωστός και ο Γρηγόρης

Γρηγόρη ευχαριστώ και εσένα που το διάβασες , καθώς επίσης που το σχολίασες.

Ίσως λίγο μεγάλο κείμενο για την γωνιά μας , αλλά ακόμα δεν έχω μάθει να λακωνίζω , αν και το προσπαθώ , θεωρώ τους ανθρώπους που λένε λίγα λογιά που περιέχουν όμως πολλά , προικισμένους απο την φύση !!!

Τους ζηλεύω ,αλλά δυστυχώς αυτό δε το έχω .

Ολόκληρο το κείμενό σου μου άρεσε. Ειναι αληθινό,,!!

Μα  μου άρεσε περισσότερο <γιατι μου θύμισε> αυτό με το κουτάκι που βάζουμε τις τέλειες στιγμές μας, με  πήγες 3 χρόνια σχεδόν πίσω, όταν πάλευα να μείνω στην ζωή, και τότε, αυτό το κουτάκι άνοιγε  άνοιγε συνεχώς, ,,να οι σκέψεις η μια πάνω στην άλλη ..διεπιστωσα ώμος, οτι δεν είχα φυλάξει μόνο  τις τέλειες στιγμές -ελα ντε- είχα και άσχημες  που ενω  τις νόμιζα ξεχασμένες, να τες μπροστά μου μόλις  άνοιγε  της μνήμης το κουτί... Σε ο,τι γράφεις συμφωνώ,  ετσι   ακριβώς είναι. Φιλοσοφημένες σκέψεις που αναλύεις οσο γίνεται...

Εξαιρετικό!!!

Νασαι καλά. Καλές γιορτές, και ο, τι επιθυμείς ο Νέος χρόνος να στο φέρει..

Νεφέλη μου , σε ευχαριστώ πολύ ,

Σου ανταποδίδω τις ευχές σου , να περάσεις όμορφα , γέμισε κουτάκια με τέλειες στιγμές .....φιλιά πολλά !!!!

Να έχεις υγεία πάντοτε !!!

 

Τώρα πια την λέξη υγεία την νοιώθω όσο ποτέ άλλοτε μέσα μου δυνατή,, και βέβαια  σε στιγμές  πονου και μόνο, μπορούν να βγουν απο την ψυχή μας, τέτοιες  σκέψεις και λόγια  Αυτές οι μερες μου θυμίζουν   το ραντεβού  μου με τον θάνατο  μα δεν με περίμενε, βαρέθηκε .. αλλη φορά σκέφτηκε..και εγω ζητούσα χέρι να κρατήσω.. Σταματώ γιατι αν συνεχίσω...δεν πρέπει μερες που έρχονται..φιλια. 

Να σαι καλά ,βλέπεις και γώ το σκέφτηκα  (Σταματώ γιατι αν συνεχίσω...δεν πρέπει μερες που έρχονται..) και άλλαξα το μήνυμα μου αλλά πρόφτασες και το διάβασες ....Νεφέλη μου απο τα γραπτά σου κατάλαβα ότι είσαι εκλεκτό άτομο ,δεν σε φοβάμαι σε τίποτα !!!

Για αυτό πιστεύω ότι ....όλα όμορφα θα σου έρχονται !!!! 

Κωσταντίνα μου πολύ όμορφη πρόταση ζωής ,με στίχους μου έδωσες !!!

 

σε ευχαριστώ !!

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 29 Ιουν. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 19 Ιουν. 1 Απάντηση

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Ιουν 11, 2021. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

© 2023   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services