''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Είναι ένα θέμα λεπτό που δύσκολα το ανακινεί κανείς, αλλά το θεωρώ σημαντικό όσον αφορά τη λειτουργία μιάς σελίδας η γενικότερα ενός κοινωνικού φόρουμ ...

Είναι το θέμα των σχολίων στους ερασιτέχνες συν-ποιητές.

Πιστεύω πως είναι σημαντική κινητήρια δύναμη ο σχολιασμός του πονήματος του εκάστοτε φίλου. Για τον ίδιο πρωτίστως και για τους υπόλοιπους δευτερεύοντα ... Γιατί και οι υπόλοιποι εμπνέονται από τις δημιουργίες των διαδικτυακών συντρόφων και έτσι 'φτιάχνεται' ποιητικό κλίμα ... 

Σχολιάζοντας τον φίλο-φίλη δείχνεις πως διάβασες το πόνημα που έφτιαξε. Έκανες τον ελάχιστο κόπο να περάσεις να δείς τι έγραψε. Έτσι του δίνεις κίνητρο να ξαναγράψει, ειδάλλως γιατί να αναρτήσει τα γραφόμενα στο διαδίκτυο..;.. Αν δεν ήθελε το σχολιασμό η την γενικότερη αποδοχή από τους συνανθρώπους του θα τα έγραφε στο σπίτι του κατ' ιδίαν ...    Άρα ο γράφων (όλοι μας δηλαδή) αναζητεί την κοινή παραδοχή-αποδοχή των υπολοίπων. Έτσι φτιάχνονται οι κοινωνικές ομάδες, έστω και διαδικτυακές.  Κατά συνέπεια ο σχολιασμός κρίνεται κατ' εμέ απαραίτητος για να λειτουργήσει η σελίδα μας η οποιαδήποτε άλλη σελίδα ...

'''''''''''

Για να γίνει σχολιασμός οπωσδήποτε χρειάζεται χρόνος ο οποίος είναι ανασταλτικός παράγοντας αλλά νομίζω πως έστω και ένα "καλημέρα" σκέτο μπορεί να 'μεταφραστεί' σε : <Δεν έχω χρόνο, αλλά πέρασα από το ποίημά σου για μιά στιγμή>  ...  

Έστω και αυτό αρκεί για τον φίλο-φίλη που έγραψε κάτι, μιά φωτό έστω ... Του δείχνεις εκτίμηση ... Αυτή είναι μιά τακτική που έχει κρατήσει τη γωνία μας σε συνοχή όλα αυτά τα χρόνια τηρούμενη πρωτίστως (εκτός βεβαίως του Σπαρτινού που είναι ο σπιτονοικοκύρης) από την φίλη Ειρήνη σταθερά και από άλλους φίλους κατά καιρούς ...

Βέβαια υπάρχουν και οι 'συμπάθειες' και όλοι μας σχολιάζουμε τους συμπαθούντες περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο είναι ο μηδέν σχολιασμός.

'''''''''''''''''''''''''''''

Υπάρχει, μικρή είναι αλήθεια, μερίδα ερασιτεχνών-ποιητών που δεν σχολιάζουν ποτέ η ελάχιστα το κάνουν, τους 'συνδαιτυμόνες' τους. 

Για αυτούς η δική μου γνώμη λέει: ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ...

Γράψτε φίλοι την άποψη που έχετε για το θέμα γιατί πραγματικά το θεωρώ σημαντικό ...

Προβολές: 2002

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

για να γράφουμε στο ποιητικό φόρουμ, κάνουμε κάποιο κόπο και περιμένουμε τη πνευματική ανταμοιβή,

αλλά κάθε καλοπροαίρετο σχόλιο είναι δεχτό, ας είναι κι αρνητικό, εκεί πρέπει να δώσουμε πιο μεγάλη προσοχή.

 

καληνύχτα σε όλους τους φίλους ποιητές από το πιο αδαή μέχρι το καλύτερο.

 

 

 

 

Συμφωνώ φίλε μου στιχοπλάστη!!!Τα σχόλια είναι που κρατάνε ζωντανή τη γωνιά μας γιατί διαφορετικά ποιος ο λόγος να συμμετέχουμε σε ένα νεκρό σαιτ που δεν μας διαβάζει κανεις?Τα σχόλια είναι που δείχνουν ότι είμαστε ενεργά μέλη μιας κοινότητας και ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον αλλο!Εγω παρόλο που δουλεύω 12ωρα και δεν έχω χρόνο για εκτενή σχόλια

κλέβω καθημερινά χρόνο από τον ύπνο μου για να διαβάσω και να αφήσω μια καλημέρα σε όλα τα ποιήματα της γωνιάς.

Να'σαι καλά που ξεκίνησες ένα τόσο σοβαρό θέμα!!!

Είναι σημαντικό  να γράφεις την άποψή σου, όλοι  την περιμένουμε όποια <κατ εμένα > και  αν είναι. Αρνητική?  δεν πειράζει  μαθαίνουμε, φτανει να μην ξεφεύγει απο τα ορια .. να μην προσβάλει, και να ειναι με αγάπη. . Συμφωνώ  απόλυτα με τον Παντελή μας, και τον Σπαρτινο.   Για δυο και πλέον χρόνια δεν εμφανιζόμουν, λογω   σοβαρών προβλημάτων υγείας, άρχισα σιγά σιγα, και τώρα οταν μπορώ δεν αμελώ να σας αφουγκράζομαι. Ειναι χαρα μου  να μπαίνω να  διαβάζω τις δημιουργίες σας  και να αφήνω το αποτύπωμά μου.  Δεν  είμαι ακόμη τακτική οσο θα ήθελα. Σιγά σιγά. Περιμένω να διαβάσω και αλλες απόψεις φίλων μας. Καλό ζεστό μας βράδυ. 

 

Φίλε μου Στιχαπλάστα, μπας τα παραπάνω, σου τα ψιθύρισα στο αφτί?

Μα αυτό είναι η Γωνιά μας, "το δως και το πάρε". Αν λείψει αυτό δεν έχει λόγο

ύπαρξης. Θα μπορούσε ο καθένας μας να φτιάξει μια προσωπική σελίδα κι εκεί

να αποθηκεύει την πραμάτεια μου. Άσε που όταν βλέπεις και μόνο προς τον εαυτό σου

εσύ θα είσαι ο χαμένος....Κάτι μπορεί να σε κεντρίσει ακόμα κι απ' αυτό που θεωρείς "ελάχιστο"

Αυτό το παρεϊστικο είναι που αγαπώ στο στέκι μας, το μίλημα μεταξύ μας!

Αγαπώ που έχω κάνει φίλους, αγαπώ που τους μαθαίνω, που μου μαθαίνουν, 

αγαπώ που τους αγαπώ!!!

Δεν ξέρω αν πρέπει να λάβω θέση επί του παρόντος νήματος προς συζήτηση, επειδή επί του θέματος αδυνατώ να σταθώ σε ευχολόγια και ιδεατές καταστάσεις. Έχω τιμωρηθεί σε κάποιο φόρουμ με Ban, και έχω υποχρεωθεί να αποχωρήσω με αυτο-ban-άρισμα από ένα άλλο για το ίδιο ακριβώς θέμα. Μάλλον γιατί στο θέμα αυτό γίνομαι παραπάνω σκληρός στον λόγο μου.

Είναι λογικό το ότι το θέμα σχολιασμού είναι εντελώς υποκειμενικό, άκρως προαιρετικό, και εντελώς ελεύθερο. Δεν διέπεται από γραπτούς νόμους, ενώ και οι άγραπτοι τέτοιοι βρίσκουν ισχυρό αντίλογο στην εφαρμογή τους. Είμαι από τους υποστηρικτές του σχολιασμού των έργων των άλλων και του παρεϊστικου κλίματος στα φόρουμ. Είμαι επίσης υπέρμαχος και της αρνητικής σχολίασης με την μορφή συμβουλής και με καλοπροαίρετη διάθεση σε κάποια πονήματα που χρήζουν βελτίωσης. Δεν το έχω κάνει στο φόρουμ αυτό επειδή κουβαλώντας την εμπειρία των άλλων αντιστοίχων φόρουμς, έγινα ανεπιθύμητος.

Διάβασα εδώ μέσα παλαιότερες αναρτήσεις και μάχες που δόθηκαν από κάποιους που σχολίασαν αρνητικά κάτι, και οι άνθρωποι αυτοί πολεμήθηκαν αρκετά. Το κακό είναι ότι όλοι μας είμαστε υποστηρικτές μιας τέτοιας λογικότατης θέσης, αλλά μόνο στα λόγια. Ειδικά στο φόρουμ αυτό έχω δώσει αγώνα για να φτιαχτεί ένα παρείστικο κλίμα, έτσι ώστε να υπάρχει και ο ανάλογος σχολιασμός κάτω από τα ποιήματα των δημιουργών. Παρατήρησα όμως ότι τα μέλη που δείχνουν τον αρμόζοντα σεβασμό στα πονήματα των άλλων είναι σταθερά και δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των δύο παλαμών μου.

Παρατήρησα όμως ότι υπάρχουν και ποιητές "κομήτες" που περνούν από την γωνιά μας αναρτούν και ξαναεμφανίζονται όταν έχουν να ξανά αναρτήσουν, ή για να δρέψουν σαν στάχυα τα εύσημα και τον θαυμασμό μας. Επιπλέον ποιητές που θέλουν να διαφημίσουν την δουλειά τους, αφού περί δουλειάς πρόκειται γι' αυτούς, αδιαφορώντας για τα έργα των άλλων. Οι δύο αυτές κατηγορίες ποιητών, αν και κάποιοι γράφουν υπέροχα, δεν τυγχάνουν του σχολιασμό μου, επειδή και μόνο θεωρώ ότι ασεβούν στην προσπάθεια των άλλων.

Πολλά ποιήματα που έχω σχολιάσει κάποιων μελών και πάντα με καλά σχόλια, λόγω της εμπειρίας μου που προανέφερα, δεν μου άρεσαν καθόλου, αλλά τότε προσπαθώ να αναλύσω αυτό που έκρυψε άκομψα ο ποιητής πίσω από τις λέξεις, το νόημα του, την αγωνία του για κάτι, για να του αποδώσω την τιμή που του αρμόζει και να σιωπήσω για τα υπόλοιπα, αν και ώρες, ώρες επιθυμώ διακαώς να πω την αρνητική μου γνώμη συμβουλευτικά. Αλλά αλήθεια πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κάτι τέτοιο που σε τελική ανάλυση θα μπορούσε και να μας βελτίωνε;

Προσπάθησα αυτή την φορά να πω αυτά που ήθελα με συγκρατημένο λόγο και ελεγχόμενη σκέψη, αφού ο σκοπός τώρα δεν είναι να κακιώσουμε, αλλά η ανταλλαγή θέσεων και απόψεων.

Την κριτική σας δέχομαι

 Όσο σκληρή κι αν είναι

Στιχάκια γράφω της ζωής

 Μα ποιητής δεν είμαι

 

Φτασμένος δεν γεννήθηκα

 Μα προσπαθώ με πείσμα

Ν’ανοίξω πόρτες της ψυχής

 Να βρω δικό μου στίγμα

 

Γράφω τραγούδια σέρτικα

 Με πάθος και αγάπη

Τα όνειρά μου προκαλώ

 Πριν γίνουνε απάτη

Στη ξενιτιά μεγάλωσα

 Σαράντα ένα χρόνια

Μα την Ελλάδα έκλεισα

 Μες την καρδιά αιώνια

 

© Copyright, Νικολακάκος Γεώργιος (spartinos)

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός άλλος δέχεται άλλος δεν δεχεται,αλλος νομίζει πως είναι τέλειος και άλλος ξέρει πως τίποτα δεν είναι τέλειο και όλα χρειάζονται βελτίωση γι'αυτο και ο λόγος μου στα σχόλια δεν είναι κριτικός όταν θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω στέλνω μήνυμα  με τις διορθώσεις μου και άλλες φορές γίνονται αποδεκτές και άλλοτε όχι, πολλές φορές με βρίσανε κι ολας είναι ενα ρίσκο και αυτό.

αυτό ακριβώς γύρευα οταν έψαξα στο google και σας βρήκα , ανθρώπους που να το κατέχουν και να εχουν αγάπη για την ποίηση ..ελπίζοντας  οτι μέσα απο τα σχόλια  θα μπορέσω να διορθωθώ και να εξελιχθώ .. ειναι γεγονος ωστόσο οτι  ξαναφούντωσε  η φλόγα στην καρδία μου  για να γράψω μίας και εχω βρεί ανθρώπους που θα  βρούν λιγο χρόνο να  διαβάσουν της ψυχής μου την κατάθεση ..
τωρα για να κρίνω ο ειδικός δεν ειμαι , πόσο μάλλον την στιγμή που δεν μπορώ ουτε εμένα να κρίνω ..αλλα ενα μου αρέσει θα το πατήσω για να δείξω οτι πέρασα απ' το κατώφλι κάποιου απο εσας  και αν μπορέσω να βρω και δυο λέξεις να ταιρίαξω  ,θα τις αφήσω σε ενα σχόλιο ... 

'

Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε φίλοι και φίλες ...

Σας διάβασα όλους και θα σχολιάσω του καθενός την άποψη λίγο αργότερα ...

'

Με τον Παντελή συμφωνώ. Κάθε ένας περιμένει μια ηθική ανταμοιβή για τον πνευματικό του κόπο.

(Με το δεύτερο σχόλιο που απευθύνεις στην Νεφέλη καθόλου δεν συμφωνώ Παντελή. Δεν είπε κάτι κακό με την προσφώνηση: Παντελή μας. Εννοεί τον δικό μας άνθρωπο, τον φίλο μας και όχι αυτό που νόμιζες.)

===============

Με τον φίλο Σπαρτινό συμφωνώ και δεν έχω παρά να πω: Ιδού το ζωντανό παράδειγμα ενός σχολιαστή όλων ! Πάντα μια καλημέρα θα την πεί όπως και να έχει !

==================

Φίλη Νεφέλη έχεις πέσει διάνα !  Είπες:

"   Είναι σημαντικό  να γράφεις την άποψή σου, όλοι  την περιμένουμε όποια <κατ εμένα > και  αν είναι. Αρνητική?  δεν πειράζει  μαθαίνουμε, φτανει να μην ξεφεύγει απο τα ορια .. να μην προσβάλει, και να ειναι με αγάπη. .   "  

Μπράβο ! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο !

=============================================

Για την παλιά μου φίλη Ειρήνη δεν χρειάζονται σχόλια καθότιν είναι κατ' εμέ τρείς οι συνιστώσες που έχουν διατηρήσει την γωνία μας πάντα πρώτη στο Ελληνικό ίντερνετ. (Στον τομέα της)

Η πρώτη είναι ο Σπαρτινός = Αρχηγός χαμηλών τόνων, αλτρουιστής, και δεν πολυανακατεύεται στα μικρο-δρώμενα αφήνοντας τα πράγματα να κυλούν μόνα τους συνήθως. Να αυτορυθμίζονται ... Επεμβαίνει μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις και όχι για ψύλλου πήδημα όπως συμβαίνει σε άλλες σελίδες με άσχημα αποτελέσματα ...

Δεύτερη είναι η Ειρήνη = Σχολιαστής επί καθημερινής βάσεως, επί πολλά συναπτά έτη, άνθρωπος που σου δημιουργεί την πεποίθηση του 'σπιτικού' και της ζεστής ατμόσφαιρας που όποτε και να έρθεις θα βρείς ... 

Τρίτη είμαστε όλοι οι υπόλοιποι, σχετικά σταθεροί, που αγαπάμε την γωνία ... (Το σχετικά ήταν για μένα που χάνομαι κατά διαστήματα και η Ειρήνη μου την έχει φυλαγμένη μα την παντόφλα !)

===============================================

'

Χωριστά απαντώ στο φίλο Άφωνο, καθώς η εκτεταμένη του ανάλυση απαιτεί εκτεταμένη απάντηση ...

(Διευκρινίζω πως λέω τη γνώμη μου. Δεν προσπαθώ να επιβάλω τίποτα. Αναφέρομαι στα θέματα βλέποντάς τα από την δική μου υποκειμενική σκοπιά)

Λέω λοιπόν φίλε Κράζων πως έχεις λάθος οπτική σε όλο το θέμα του σχολιασμού και στον τρόπο που πρέπει να γίνει αυτός.  Λέγοντας σχολιασμό δεν εννοώ πως πρέπει να κριτικάρουμε βάσει κανόνων το έργο του εκάστοτε ... Δεν είμαστε σχολή ποίησης. (Θα μας χαρακτήριζα σαν Ελεύθερο εργαστήρι ποίησης) Δεν βαδίζουμε βάσει κανόνων της ποίησης που πρέπει απαρέγκλιτα να ακολουθούμε ... Και δεν γινόμαστε αυτόκλητοι κριτικοί σε καμιά περίπτωση ! 

Να σου δώσω παράδειγμα για να καταλάβεις τι θέλω να σου πω: 

Εσύ βλέπεις την όλη κατάσταση σαν να είμαστε σε μια τάξη μαθητών και από την μεριά της έδρας βρίσκονται λίγοι που προσπαθούν να κάνουν καλύτερους τους πολλούς μαθητές στο θέμα της ποίησης ...

Εγώ το βλέπω σαν να είμαστε στο καφενείο της γειτονιάς και μπαίνω μέσα και λέω τον έναν γνωστό: Γειά σου φίλε ... τον άλλον Καλημέρα, τον άλλον Πως είσαι κλπ ...  Αυτόν που συστηματικά δεν μου ανταπαντά θα πάψω και εγώ να τον λέω καλημέρα ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ανακίνησα το θέμα των σχολιασμών. Για να τα διαβάσουν οι μη σχολιάζοντες και να καταλάβουν το εγωιστικό τους λάθος ...   (Εδώ είναι η διαφορά που κάνουν η Ειρήνη και ο Σπαρτινός και έχουν διατηρήσει την σελίδα. Δεν πτοούνται από τους μη ανταπαντήσαντες και συνεχίζουν να τους καλημερίζουν !)

Πιστεύω να έγινα κατανοητός για το τι ακριβώς θέλω να πώ.  Αυτός που θέλει αυστηρή κριτική θα το πεί (Όπως το ζήτησε το νέο μέλος  Lazaro Ts )  Η συντριπτική πλειοψηφία, αποτελούμενη από τους πολλούς δεν θέλει αυστηρή κριτική. Θέλει ένα "καλημερα", ένα "Ωραίο και αγαπησιάρικο" ένα απλό Μπράβο ίσως για τον κόπο του, γιατί φίλε μου εδώ ερχόμαστε για να κάνουμε την πλάκα μας και να ξεκουράσουμε το πνεύμα μας και όχι να μας κατατρέχει το πνεύμα του ανταγωνισμού και των κανόνων ...  

Είδες σε παλιότερες αναρτήσεις και γράφεις:

"  Διάβασα εδώ μέσα παλαιότερες αναρτήσεις και μάχες που δόθηκαν από κάποιους που σχολίασαν αρνητικά κάτι, και οι άνθρωποι αυτοί πολεμήθηκαν αρκετά.    "

Φίλε μου, δεν είμαστε υπέρμαχοι της αρνητικής, σχολαστικής, επίμονης, αγχογόνας κριτικής. Είμαστε του παρεΐστικου στυλ και οπαδοί του κανόνα: Δεν υπάρχουν κανόνες.  (Εντός λογικών, ηθικών, αυτονόητων πλαισίων φυσικά).

Κατά τα άλλα με βρίσκεις σύμφωνο για τους ποιητές κομήτες, για αυτούς που ήρθαν να διαφημιστούν (τα βλέπω κι εγώ, χρόνια τώρα ...) για τους ασεβείς όπως σωστά τους λες, προς τους άλλους ...

Φίλε μου ελπίζω να μην σε στεναχώρησα που σου έδειξα την άλλη οπτική και ελπίζω τώρα με τη σειρά μου να μην κακιώσουμε καθότιν πρόκειται μόνον για ανταλλαγή απόψεων ...

'

Επί των τύπον των ήλων έθεσε ο Σπαρτινός με το ποίημα που έγραψε από παλαιότερα ...

===============================

Στο φίλο ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ θα πω πως η φράση του:

"Η συμμετοχή  του καθενός τη θεωρώ απαραίτητη   "

..τα λέει όλα ...

========================================

Φίλε  Lazaro Ts ..,  ζήτα και θα πάρεις.  

Αλλά θα ήταν καλό και να δώσεις ...

==================================

Φίλη ΠΑΥΛΙΝΑ, σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν μιλάς για έλλειψη χρόνου, η δεν προλαβαίνεις κάποιο ποίημα κλπ ..  Δεν είμαστε στρατός για να λέμε κάνε έτσι και μη εκείνο η πρέπει να τα πάρεις με τη σειρά κλπ . Όταν και όσο σου κάνει κέφι και θέλεις ...  

Δεν με βρίσκεις σύμφωνο με το:

"Σε κάποιους βάζω μου αρέσει και σχολιο χωρίς ποτέ να λάβω ένα σχολιο από αυτούς.  "

Εγώ συστηματικά δεν με σχολιάζουν, δεν σχολιάζω ...

(Εκτός αν γίνεις το τρίτο πρόσωπο μετά την Ειρήνη και το Σπαρτινό που απτόητοι σχολιάζουν τους πάντες  χα χα χα)

ω ναι καταλαβαίνω τι λέτε  και το βρίσκω δίκαιο :)
απλά κάθε μερα  που μπαίνω ανακαλύπτω και και κάτι νεο στην γειτονιά σας 
θα μου πάρει λιγο καιρό να γνωρίσω την σελίδα και τους τρόπους λειτουργίας  της(δεν είμαι δα και κανένας χάκερ :)) )
για αρχη κοιτάζω κάθε φορά που μπαίνω οτι νέο εχει ανέβει  σε ανάρτηση ... και εχω σκοπό μόλις βρω λιγο χρόνο  να γνώρισω  του φίλους (μέσα απο τα ποιήματα τους ) που εσπευσαν να  με υποδεχτούν με μια καλη κουβέντα .. γενικα λιγο εχ8ες που έριξα μια ματιά παραπάνω ,γίνεται ενας μικρος χαμός απο ποιήματα φίλε , ισως εσεις που είσαστε αρκετό καιρο μέσα να έχετε ηδη μια ευκολία να παρακολουθείται το τι γίνεται ,θα βρω την σειρά μου σύντομα  ελπιζω  :)) 
πάντως ευχαριστώ για την προτροπή.. 
  

Στιχοπλάστης είπε:

'

Επί των τύπον των ήλων έθεσε ο Σπαρτινός με το ποίημα που έγραψε από παλαιότερα ...

===============================

Στο φίλο ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ θα πω πως η φράση του:

"Η συμμετοχή  του καθενός τη θεωρώ απαραίτητη   "

..τα λέει όλα ...

========================================

Φίλε  Lazaro Ts ..,  ζήτα και θα πάρεις.  

Αλλά θα ήταν καλό και να δώσεις ...

==================================

Φίλη ΠΑΥΛΙΝΑ, σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν μιλάς για έλλειψη χρόνου, η δεν προλαβαίνεις κάποιο ποίημα κλπ ..  Δεν είμαστε στρατός για να λέμε κάνε έτσι και μη εκείνο η πρέπει να τα πάρεις με τη σειρά κλπ . Όταν και όσο σου κάνει κέφι και θέλεις ...  

Δεν με βρίσκεις σύμφωνο με το:

"Σε κάποιους βάζω μου αρέσει και σχολιο χωρίς ποτέ να λάβω ένα σχολιο από αυτούς.  "

Εγώ συστηματικά δεν με σχολιάζουν, δεν σχολιάζω ...

(Εκτός αν γίνεις το τρίτο πρόσωπο μετά την Ειρήνη και το Σπαρτινό που απτόητοι σχολιάζουν τους πάντες  χα χα χα)

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 29 Ιουν. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 19 Ιουν. 1 Απάντηση

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Ιουν 11, 2021. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

© 2023   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services