Τα βάζω με τον εαυτό μου αρκετές φορές , ειδικά με την τάση μου να κρίνω γύρω μου τις πράξεις των συνανθρώπων μου .
Ποιος με διόρισε κριτή ; κανείς !
Υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί ένα  αυτοδιορισμό μου ;
Όχι !
Τότε τι είναι αυτό που με ωθεί στο λάθος , ενώ ξέρω ότι είναι λάθος ;  ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό ; γιατί συνεχίζω να το κάνω ;
Ίσως , οι συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες προσωπικής βελτίωσης, να με οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα ότι ο κόσμος γύρω μου  δεν προσπαθεί καθόλου , έτσι αυτό από μόνο του μου δίνει ένα άλλοθι για να συνεχίζω να διατηρώ σε υψηλά επίπεδα τον αυτοσεβασμό μου;

Έχω το δικαίωμα να κρίνω ;


Μήπως μία  συνεχής κρίση , πηγάζει από ένα υπέρμετρο  εγωισμό που πρέπει να βρω τον τρόπο να τον ξεριζώσω ;


Λέω εγώ , για να ακούω εγώ!!!!

Προβολές: 363

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Ας έχεις φόρτο εργασίας τούτες τις εποχές και μην απαντήσεις ποτέ! Χα χα χα.

Παυλίνα το πρόβλημα της κατάκρισης το ζω, ίσως επειδή έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, μα σιγά-σιγά μαθαίνω, όπως κάποιοι δεν μου είναι επιθυμητοί, έτσι είμαι κι εγώ σε πολλούς, για αυτό επειδή δε θέλω να με απορρίπτουνε, να μη το κάνω κι εγώ στους άλλους, αν αυτό είναι η κοινωνικοποίηση είναι καλή και άγια, όμως να έχουμε και τη κρίση μας, αν πάνε στο γκρεμό λέμε....οι πολλοί, δε θα πάμε μαζί τους και έτσι φτιάχνουμε τη προσωπικότητα μας. 
Καλή η αυτοκριτική, άλλοι άνθρωποι δεν έχουνε τη δυνατότητα να σκεφτούν πολλά, από τα βάρη της επιβίωσης κι έρχονται δύσκολοι καιροί για όλους μας.

Για αυτό να είσαι δυνατή, να μη σε παίρνει από κάτω και μακάρι να μίλησα σωστά.
ΠΑΥΛΙΝΑ είπε:

Και να θέλουμε να απαντήσουμε  πως θα το κάνουμε αφού θα ξεχάσουμε και τι διαβάσαμε από τα πολλά που γραφει ο καθένας!!! χαχαχα

Αλήθειες σε ένα κόσμο , γεμάτο ψέμα και υποκρισία …


Αυτός είναι ο κόσμος που εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας  , σε αυτόν που έχει το χρήμα όλοι χορεύουνε , Πρωθυπουργοί , Πρόεδροι , όλοι …Η επίσκεψη στο Κατάρ , τώρα τι να πω ..επενδύσεις του Πρίγκιπα , αγόρασε το Al tzatzira το οποίο χρηματοδοτεί κάθε χρόνο , αγόρασε τις emirate air-lines και κάθε χρόνο έχουν ζημιά , χρηματοδότησε τον Πύργο στο Ντουπάι ,αγόρασε την Πόρσε , ξενοδοχεία , ναυπηγεία κ.λ.π
μήπως όλα αυτά τα αγόρασε στο όνομα του Καταριανού λαού ;
¨Όχι τα αγόρασε στο όνομα της Πριγκιπικής οικογένειας !
Μήπως ο Καταριανός λαός , που είναι μια χούφτα ανθρώπων , και θα μπορούσε να μας φαίνεται εξωγήινο τοπίο το Κατάρ και το βιοτικό τους επίπεδο , έχουν την παιδεία η την υγεία που αρμόζει σε μια χώρα με τόσο πλούτο ;
Όχι  φυσικά , οι ελιτ οικογένειες σπουδάζουν στην Αμερική ….νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο εξωτερικό και τους φτιάχνει συνεχώς όμορφα κτίρια και Ναούς , χωρίς πραγματικά αποτελέσματα στην ζωή του καθημερινού Καταριανού !!
Τώρα όλοι του σφίγγουν το χέρι , όταν θα ξεσηκωθεί ο λαός του Κατάρ , ούτε να τον φιλοξενήσουν σαν πολιτικό φυγά δεν θα θέλουν !!!!

Το ίδιο έγινε με τον Σάχη της Περσίας , με τον Καντάφι , έτσι γίνετε πάντα , υποκρισία , ψευτιά !!!

 

Αυτό το βάζω σαν απάντηση στον Φίλο μου τον Κράζων Άφωνο, έτσι με αυτό τον τρόπο θέλω να του απαντήσω για να δεί πόση ΄διαστροφή έχει ο νούς μου !!! φίλε με αυτή την κριτική σκέψη και άποψη ζωήςπου έχω  συνεχώς αισθάνομαι ότι πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι πρίν τρελαθώ . Η μόνη μου ελπίδα είναι να βρώ τον τρόπο να σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο που σκέφτονται οι πολλοί .!!!

Δυστυχώς δεν βάζω καθόλου νερό στο κρασί μου , δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω !!!Nefeli riga είπε:

Α.......καλά κατάλαβα... τότε,  πολύ  καλά σου έγραψα. (Δες τι εχεις, εκτίμησε  το,  και ΔΕΣ τι μπορείς με αυτά να κάνεις.)

Στους  χαλεπούς καιρούς μας είσαι τυχερός..!!Ναι.! Δες γύρω σου τι γίνεται.. Εσυ  έχεις την  πολυτέλεια  της επιλογής των συνεργασιών σου????????Τύψεις, κοίταξε μέσα σου πιο  ΒΑΘΙΑ, άλλαξε, δες πως παλεύει  ο  κόσμος για ενα  πενιχρό μεροκάματο, κανει τα πάντα  χωρίς περίθαλψη , και με 200  ευρώ  το μηνα ,ξέρω  πολλούς. Όταν λοιπόν το πρόβλημα δεν είναι η σταδιοδρομία σου, όταν εχεις επιλογές, οταν, όταν,..Τότε  πάμε σε άλλα μονοπάτια. Πιστεύω  οτι ψάχνεσαι γύρω από τον εαυτό  σου, (αυτο που γράφεις βάζω κανόνες)και βασανίζεσαι αν οχι χωρίς λογο,  πάντως ...ανάξιο λόγου. Θέλει πολλή συζήτηση  το πρόβλημά σου, -όπως  το αποκαλείς.- Μιαν ερώτηση, -βάζεις κανόνες για να είσαι   αρεστός σε σένα,  η στους \άλλους.? Ξέρεις, ειναι πολλά τα  ερωτήματα που πρέπει να τεθουν, ετσι δεν βγάζουμε νόημα. Καλο απόγευμα.και συγνώμη αν  σε ζάλισα.

Απο μικρός είχα μάθει να μου αρέσουν , τα προκομένα πράγματα , ποτέ οι τσαπατσουλιές , ετσι μεγαλώνοντας δυσκολεύομαι , δεν μπορώ να υποκρίνομαι , να βλέπω όσα βλέπω και να κάνω ότι δεν τα βλέπω ...Το ουσιαστικό μου πρόβλημα δεν είναι μόνο πως θα περνώ εγώ καλά πίστεψε με ...ίσως γιατί έχω συνδέση την ευμάρεια>> μου με την ευμάρεια των άλλων !!!

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 29 Ιουν. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο 19 Ιουν. 1 Απάντηση

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Ιουν 11, 2021. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

© 2023   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services