ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΔΡΑΜΑ

Προχθές με τις πυρκαγιές που καίγανε τα δάση μας ράγισε η καρδιά μου.T' αφήσαμε στο έλεος της πυράς τα δάση μας. Μια υποτυπώδης υποδομή για την προστασία του πιο πολύτιμου περιβαλλοντικού μας αγαθού.

Σήμερα όμως σα διάβασα την αυστηρή προειδοποίηση του ΟΗΕ ότι τα ελληνικά σύνορα καταρρέουν, κι ανεξέλεγκτα πλέον οι άτυποι μετανάστες εισβάλλουν στα νησιά του Αιγαίου κατά χιλιάδες, μπουλούκια-μπουλούκια, δε ράγισε μόνο η καρδιά μου, μα η ψυχή μου σπαρτάρισε και έκλαψα!

Ναι αλήθεια λέω, έκλαψα πικρά, γοερά για το τι τη περιμένει τούτη την έρμη τη πατρίδα. Κι όταν το κλάμα καταλάγιασε, ένας λυγμός τράνταξε το σώμα μου ολάκερο, συθέμελα και συνήλθα κι είπα: Ας γράψω ένα ρημάδι γράμμα μπας και ξελαφρώσω, μπας και συγκινήσω κάποιο συμπατριώτη μου, ας είναι κι ένας, έστω ένας.

Συναγερμός Έλληνες κι Ελληνίδες, πολίτες και πολίτισσες. Εισβολή είναι, παράνομα παράτυπη, μη στρατιωτική, φτωχών ανθρώπων οι οποίοι ναι μεν ρημαγμένοι κι άκληροι όμως ακουσίως συντελούν κάποιου είδους εποικισμού που κάποιοι προωθούν για τους δικούς τους σκοπούς. Ο εποικισμός καθώς ξέρετε δεν είναι ούτε παράνομος μήτε άτυπος μα έγκλημα πολέμου που ποτές δε παραγράφεται.

Τι θα απογίνει τελικά όλο αυτό το ανθρωπολόι, το φτωχολόι; Μήπως θα καζαντίσουν εδώ μες στη δικιά μας κατάντια;
Ή μήπως αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες Ασιάτες κι Αφρικανοί άμοιροι άνθρωποι έχουν κάτι το κοινό με μας, κάτι που να συνάδει με το δικό μας πολιτισμό και που θα τους βοηθούσε να ενσωματωθούν στη κοινωνία μας, να βρουν δουλειές, στήριξη, να γίνουν κάτι καλύτερο, να προκόψουν; Και βέβαια όχι. Τη δική μας τη μιζέρια θα δεκαπλασιάσουν.

Ποιους κοροϊδεύομε βρε για τον δήθεν αλτρουισμό μας; Είναι απάνθρωπο κι ανεπίτρεπτο να τους λέμε έμμεσα ελάτε, να τους στήνουμε αξιοθέατο στους τουρίστες και έρμαιο στα ξένα ΜΜΕ. Και μετά να τους στοιβάζουμε σαρδέλες σε κατάξερα πάρκα, σε ετοιμόρροπες ανθυγιεινές πολυκατοικίες, σε γκέτο, σε ποντικοφωλιές-τρώγλες, προωθώντας τους δύστυχους στη παρανομία, στην εγκληματικότητα, στη πορνεία, στα ναρκωτικά, στη βία, στον απόλυτο ανθρώπινο εξευτελισμό.

Ε, εσείς κύριοι της κυβέρνησης, σεις το συριζολόι οι χαραμοφάηδες, που το μόνο που σας απασχολεί είναι η μοιρασιά του φέουδου της εξουσίας, κι ολημερίς μαλλιοτραβιόσαστε μεταξύ σας, τι κάθεστε με σταυρωμένες τας χείρας σφυρίζοντας ανέμελα.
Τι στο καλό βρε σας έχει πλακώσει τόση αδιαφορία; Κουνηθείτε κυρίες μου και κύριοι, αφήστε στην άκρη τα βρωμερά άπλυτα σας. Να πιάσετε αμέσως δουλειά βρε τεμπελχανάδες. Μη περιμένετε απ’ αυτή τη φουκαριάρα, την κυρία υπουργό μετανάστευσης, με όλο το σεβασμό αυτή πάει πια, ότι της κατέβει λέει. Ζει στο δικό της αλλόκοτο κόσμο, κυριολεχτικά η γριούλα αυτή ψυχομαχεί κι ο χάρος λείπει!

Και σεις κύριοι φωστήρες της αντιπολίτευσης, τι πετάξατε βρε τα "όπλα από τα χέρια και πιάσετε πέτρες". Αφήστε τις παραλίες (είδα σήμερα το πρωί στη τηλεόραση τη κα Μπακογιάννη κι έφριξα, μαύρη κάρβουνο), ανοίξετε το στόμα, πέστε τα στους πολίτες όπως θα έπρεπε, βγείτε έξω στους δρόμους, στες πλατείες. Συγκινηθείτε και συγκινήστε. Ηγηθείτε. Τι νομίζετε ότι με ευχολόγια βρε θα λυθούν όλα τούτα τα καταστροφικά των ανίδεων συριζαίων που λυμαίνονται την εξουσία, λες κι είναι η εξουσία τσιφλίκι Κιλελέρ; Έλεος πια μ’ αυτή τη μαλθακή, την άσφαιρη υποκριτική σας αντιπολιτευτική αβρότητα. Η πατρίδα καίγεται και σεις χτενίζεστε, χαριεντίζεστε. Ξέρετε βρε πως σας βλέπει ο κόσμος; Σα ρακένδυτους πειρατές στα σαπιοκάραβα με πατσαβούρες πανιά. Ναι, πατσαβούρια κότσια έχετε κυρίες και κύριοι.

Και σεις οι εθνικιστές ηγετίσκοι των ακροδεξιών, των ναζί, των ΑΝΕΛ, μη διανοηθείτε να το εκμεταλλευθείτε για να μας πουλάτε τσάμπα λαθροπατριωτισμό κυνηγώντας αυτούς τους φουκαράδες λαθρομετανάστες λες κι είναι αγρίμια στα λαγκάδια.

Και σεις ηγεμονίσκοι της αριστεράς μη νομίζετε ότι θα μας πουλάτε ανθρωπισμό, αλτρουισμό της δεκάρας, με ν’ αφήνετε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι, άκου ανοιχτά σύνορα, ότι τάχατις παρέχετε σε άμοιρους ανθρώπους ανθρωπιστική χείρα βοήθειας. Οξύτερο πρόβλημα τους προξενείτε διότι είστε ανίκανοι, ανήμποροι και υποκριτές για ότι δήποτε παροχές.

Χουβαρδάδες της πεντάρας, η απλοχεριά σας έχει μαράνει τη στιγμή που έχετε ξεκουρδίσει εντελώς την οικονομία, και μας το γυρίσατε και μνημονιακοί. Δεν έχουμε δει ακόμα αλτρουιστές-ανθρωπιστές που να έχουν φιλοξενήσει στα σπίτια τους ένα λαθρομετανάστη, έστω κι ένα για δείγμα.

Το λέω αυτό γιατί άχρηστοι αχρείοι είσαστε όλοι εσείς οι εθνολαικισταί, οι δήθεν εθνικισταί κι αριστεροί ανθρωπισταί. Να γκρεμοτσακιστείτε, να πάρετε τα μάτια σας όλοι και να φύγετε, να πάτε έξω στους κάμπους, στα χωράφια να δουλέψετε με τη τσάπα, να δείτε πως βγαίνει το ψωμί.

Προτού είναι πολύ αργά, να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, σύσσωμο το έθνος όλο, σύσσωμη η κοινωνία να βάλουμε φραγμό στη λαίλαπα της άτυπης λαθρομετανάστευσης που απειλεί το εδώ μας, το είναι μας, την εθνολογική ύπαρξη μας, το πολιτιστικό και πολιτισμικό μας γίγνεσθαι.

Οι δήμοι, όλοι οι πολιτικοί φορείς, τα ΜΜΕ, η ακτοφυλακή, το πολεμικό ναυτικό, η FRONTEX, η Ε.Ε., ο κύριος Αβραμόπουλος, όλοι κι όλα να επιστρατευθούν άμεσα, επειγόντως για τον εθνικό αγώνα πάταξης της άτυπης, λαθρομετανάστευσης και για την απάλειψη της παράφορης μιζέριας των άμοιρων παράνομων μεταναστών.

Χαίρε στρατηγέ Μακρυγιάννη, αιωνία σου η μνήμη. Το ξέρω πως έτσι θα τά ‘λεγες και συ. Μα ποιος άραγε θα σ’ άκουγε!

Με οδύνη ψυχής,
Ανδρέας Ιωάννου Παλαιόσοφος

Προβολές: 138

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Παλαιόσοφος στις 14 Αύγουστος 2015 στις 20:51

δεν αναφέρομε στους πολίτες στη κριτική μου αλλά στες

ηγεσίες και στο κομματολόι. Όλων των κομμάτων.

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Παλαιόσοφος στις 14 Αύγουστος 2015 στις 21:01

οι μετανάστες αυτοί, άμοιροι όλοι και εξαντλημένοι φουκαράδες, πληρώνουν 1,500 ευρώ έκαστος για να περάσουν από τη μικρά ασία στα νησιά. Πολλά τα λεφτά, που να τα βρίσκουν άραγε; να μας δώσουν και σε μας λίγα για βοηθήσουν στην περίθαλψη τους, στη φροντίδα τους. Συνειδητά ξοδεύουν, συνειδητά πληρώνουν τους εγκληματίες διακινητές τους, συνειδητά παραβιάζουν παράνομα τα σύνορα μας.

Σχόλιο από τον/την Constance Celi στις 14 Αύγουστος 2015 στις 21:43

Αντρέα, με συγκίνησες! Μπράβο που λες τα πράγματα με το όνομά τους!

Χρειαζόμαστε αρίσταρχη ηγεσία σε οποιαδήποτε παράταξη κι αν ανήκει. Αυτό είναι το κύριο αντικείμενο προβληματισμού και στα δικά μου ποιήματα.

 

Σχόλιο από τον/την Nefeli riga στις 15 Αύγουστος 2015 στις 21:27

Κ.Ανδρεα δίκαιη η αγανάκτηση  και η οδύνη σας.. Στην Αθήνα σε κάθε πάρκο η κήπο βλέπεις αυτές τις εικόνες που προκαλούν οχι μονο λύπη, αλλά και πολλά  άλλα  συναισθήματα...Καθημερινώς κατακλύζουν τον τόπο μας και κυρίως τα νησια του Αιγαίου  που φτάνουν κατα χιλιάδες. Μια φοβερη κατάσταση με ανησυχιτικες καταστάσεις. Εικονες τρόμου, και φόβου, η υγεία ολων  εκτός ελέγχου. Ειναι δραματική η κατάσταση και δεν περιγράφεται.. Για ολα αυτά όμως φταίνε αυτοί που υπέγραψαν τα..δουβλινα,  οι προηγούμενοι , και αυτοι τωρα δεν μπορουν  και ισως  δεν θελουν να κάνουν και πολλά, εξάλλου οι επιχορηγήσεις καλα κρατούν, και οι δουλέμποροι τα μοιράζονται..Δυστυχώς ειναι τεράστια  τα συμφέροντα και τα κερδη πάρα πολλά. Η Ελλάδα σε λιγα χρόνια θα ειναι μειονότητα και οπως πολυ σωστα γράψατε ειναι εισβολή που οι άμοιροι μετανάστες δεν φταίνε.. Η Κ.υπουργός  μετανάστευσης ζει σε δικο της κόσμο ο Κ.Αβραμόπουλος;;...τι να λέμε τώρα. Το κείμενό σας μια φωνή δίκαιης  αγανάκτησης που θα έπρεπε να ακουγόταν και πιο περα απο την σελίδα μας.

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Παλαιόσοφος στις 15 Αύγουστος 2015 στις 21:40

χαίρε Constance. α ποια, να τα γράφουμε και σε λόγο πεζό μπας και ακούσουν διότις τούτοι μάτια μου

δε καταλαβαίνουν από ποιήματα.      

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Παλαιόσοφος στις 16 Αύγουστος 2015 στις 8:33

χαίρε Νεφέλη μου, τη πεταλούδα της σκέψης μου μου ξυπνάς.

ναι σ'ολα αυτά, δίκιο έχεις, συγκρατούμε όμως γιατί ακραίος θα στιγματιστώ αν πω τι θέλω να πω για όλα τούτα, τούτους και τοιούτους!  τα ποιήματα μου είναι γεμάτα ειδικά τα "Αλεξανδρινά Μηνύματα".

Στη τετραλογία "Πατρίδα Α, Β, Γ, Δ" έμπασα τα πάντα, έστω και παραβολικά, συμβολικά.

Όμως τώρα η πατρίδα μας, ο ελαιώνας μας μαρένετε, θα ξηραθεί ο ελαιώνας αν τα αφήσουμε όλα στην Αθηνά, θα πρέπει να κουνήσουμε και τα χείρας.

Για τούτο το μείζων πρόβλημα όλοι κι όλες, είναι πολλά, μα πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε μέσα στα όρια του πολιτισμού μας, του νόμου, των Συνθηκών της Ε.Ε., της δημοκρατίας μας, μέσα στα όρια της κανονικότητας τέλος πάντων βρε παιδί μου. 

Σχόλιο από τον/την Ανδρέας Παλαιόσοφος στις 16 Αύγουστος 2015 στις 8:46

 και κάτι ακόμα κι αστείο, χα, χα! Νεφέλη πολύ εκτιμώ την ευγένεια σας, αλλά ένας απλός ανθρωπάκος είμαι. καλόβουλα στο λέω αυτό γιατί πάντα με πληθυντικό και κύριε με προσφωνείτε! ένας απλός Ανδρέας είμαι.

Σχόλιο από τον/την Nefeli riga στις 16 Αύγουστος 2015 στις 16:54

<ένας απλός Ανδρέας είμαι.>  Έτσι θα προσφωνήσει τον εαυτόν του ένας απλός ευγενικός Κύριος

που δεν εχει ανάγκη απο στολίσματα. Μαντεύουμε  τα αισθήματά του από  τα γραπτα και  τις σκέψεις του.

Η Απλότητα εμπεριέχει αρχοντιά και ταπεινοφροσύνη.!!Καταλαβαινω τι ακομα θα ήθελες να γράψεις.. . Δυστυχώς το παιχνίδι ειναι μεγαλο, και παίζεται επίσης  απο μεγάλους και απατρις..Άκουγα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο και έφριξα..το τι γίνεται, για ολα πληρώνουν,  ακομα και στο πλοίο που έδωσαν να εγκατασταθούν προσωρινά κόβουν εισιτήριο..τα χρήματα από που και πως τα εχουν ..;; μεγάλο το  παιχνίδι, και πολλά που δεν ξέρουμε.

Σχόλιο από τον/την Παντελής στις 18 Αύγουστος 2015 στις 16:29

με την εκτίμηση που σου έχω, είναι καλύτερο

αντί να μελετάμε την Εθνική Τραγωδία,

να γράφαμε για την Πατρίδα μια σύγχρονη Ραψωδία.

το δικαίωμα στην ζωή είναι αναφαίρετο για όλους μας.

Σχόλιο από τον/την Nefeli riga στις 19 Αύγουστος 2015 στις 21:43

Αναμφισβήτητα Παντελή μου, η ζωη δικαίωμα  ολων,  αλλο ηθελα να πω.

Οτι εις βάρος αυτών των δυστυχισμένων παίζονται μεγαλα και ασυγχώρητα παιχνιδια  που ειναι πλέον φανερό..

Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Ποιητική γωνιά για να προσθέσετε σχόλια!

Γίνετε μέλος του Ποιητική γωνιά

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

Η..Οδύσσεια των εριφίων

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Ιουν 11, 2021. 10 Απαντήσεις

Ευχες.!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 15, 2020. 48 Απαντήσεις

Γεια σας!

Ξεκίνησε από τον/την Nefeli riga. Τελευταία απάντηση από τον/την Nefeli riga Απρ 4, 2020. 20 Απαντήσεις

Ανάλυση ποιήματος

Ξεκίνησε από τον/την Ianos89. Τελευταία απάντηση από τον/την Παντελής Απρ 4, 2020. 8 Απαντήσεις

© 2023   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services