Έχουν αρχίσει να έρχονται οι κάρτες των Χριστουγέννων και ανοίγοντας τες αρχίζουν πάλι οι ίδιες σκέψεις να στριφογυρίζουν στο μυαλό μου. Γιατί οι ευχές μας είναι τόσο εγωιστικές.Γιατί τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους. Πως θα ικανοποιηθώ με την πράξη κάποιου που μου στέλνει μία κάρτα με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μου εύχεται σε μένα και στα αγαπημένα μου πρόσωπα ευτυχία υγεία και καλές γιορτές όλοι οι άλλοι τίποτα; Θα προτιμούσα ένα άδειο χαρτόνι που να έλεγε χωρίς υποκρισία αυτό που νοιώθει.Γιατί αισθάνομαι ότι και οι ευχές μας είναι λακωνικές έλλειψη τηλεοπτικού χρόνου. Θυμάμαι μικρός 7 χρόνων είχα τους ίδιους προβληματισμούς για την προσευχή που μας μάθανε στο κατηχητικό.
..και να έχεις καλά τον μπαμπά μου την μαμά μου και τα αδέλφια μου.. όλοι οι άλλοι τίποτα; μετά από μία βδομάδα είχα προσθέσει τον παππού την γιαγιά τους θείους τα ξαδέλφια,τα ανίψια τους φίλους στο σχολείο και όταν μεγάλωσε η προσευχή πολύ είπα στον ιερέα τους προβληματισμούς μου και μου είπε θα λες την μαμά τον μπαμπά τα αδέλφια και όλον τον κόσμο.
Με έμαθε να πετάω και ένα όλον τον κόσμο για να έχω την συνείδηση μου καθαρή.
Είναι σαν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο που βλέπεις σε αρκετές κάρτες.
Γιατί οι ευχές μας είναι εγωιστικές σαν τις προσευχές μας .

Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι  αυτή η γωνιά με τις πραγματικές ευχές της μπορεί να αλλάξει  τις  καρμπόν σικέ κάρτες και έτσι ίσως κάνουμε τους ανθρώπους να εύχονται με δικά τους λόγια.

Η ευχή μου για όλον τον κόσμο ........

Ο πλανήτης μας έχει πολλά πουλιά αλλά το καθένα μέσα απο την διαφορετικότητα του είναι την ίδια ώρα και μοναδικό.Όταν εκλείπει ένα είδος μπορεί να εκλείψει και ένα φυτό η δέντρο γιατί κουβαλούσε τους σπόρους του.Η ύπαρξη κάθε οργανισμού στον πλανήτη μας έχει τον σκοπό της.

Εύχομαι σε όλους μας μέσα στο 2012 να βρεθούμε για λίγη ώρα μόνοι με την φύση να επικοινωνήσουμε μαζί της και να βρούμε τον σκοπό της ύπαρξης μας ο καθένας ξεχωριστά μέσα απο την διαφορετικότητα του.

Προβολές: 141

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Πιστεύω πως όλες οι γιορτές έγιναν με κίνητρο την εμπορικότητα. Οι έμποροι πουλάνε δώρα και κάρτες σε κάθε μια από τις καθορισμένες γιορτές. Κι εμείς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτή τη συνήθεια γιατί κάποιοι άλλοι περιμένουν μία κάρτα ή ένα δώρο. Λογικά δεν χρειάζομαι να πω στη γυναίκα μου ότι την αγαπώ την ημέρα των γενεθλίων της ή την ημέρα των ερωτευμένων, και να της κάνω ένα δώρο για την περίπτωση. Θα μπορούσα να το κάνω μια οποιαδήποτε άλλη μέρα που θα είχα την επιθυμία και έτσι θα ήταν περισσότερο αυθεντική η περίσταση. Αλλά πώς να την πείσω; Το ξέρω πως θα στενοχωρηθεί αφάνταστα αν ξεχάσω την επέτειο του γάμου μας.

Έτσι λοιπόν περιορίζονται οι επιλογές μου χάριν της εμπορικότητας. Αγοράζω κάρτες και πολλές φορές άχρηστα δώρα γιατί κάποιος τα περιμένει και εγώ χάνω την ηρεμία μου αν το αγνοήσω.

Η ημέρα των ερωτευμένων διαφέρει στη Βραζιλία π.χ. γιατί εκεί οι συνθήκες είναι διαφορετικές και τα μαγαζιά χρειάζονται περισσότερη κίνηση τον Ιούνιο. Δες σχετική μου έρευνα στη παρακάτω καταχώρηση

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Poems&act=details&po...

οι γιορτές μπορούνε να γινούνε αρχή για το ξύπνημα των συνειδήσεων, τότε έχουνε αξία.

καλά Χριστούγεννα.

Δὲν ξέρω πιὰ,  γιὰ τὶς καθιερωμένες γιορτὲς,  τὶ νὰ πῶ. Μᾶλλον δὲν μ' ἐνδιαφέ-

ρουν καθόλου. Δὲν θὰ μοῦ πεῖ τὸ Ἡμερολόγιο πότε πρέπει νὰ...χαρῶ! Διατηρῶ τὰ γενέθλια, ποὺ εἶναι γεγονὸς, δικό μου ἤ δικό σου (ἄν σὲ ἀγαπῶ).  Κάποτε γιορτά-

ζαμε τὴν 31η Αὐγούστου, ἐπέτειο τοῦ γάμου μου καὶ ἐπέτειο τοῦ Θεάτρου μου/μας. Τώρα, αὐτὴ ἡ ἐπέτειος πέρασε στὸ μὴ παρέκει...

Ἕνας φίλος, ποὺ δὲν ἤθελε νὰ καταλάβει ὅλον αὐτὸν τὸν "συλλογισμὸ",  ἀρνήθηκε νὰ μοῦ πεῖ Χρόνια Πολλὰ στὶς 26 Αὐγούστου ποὺ ἔχω γενέθλια. Πέθανε καὶ πῆρε τὴν ἄρνησή του  μαζύ του.

Γιορτὴ εἶναι ἡ κάθε χαρὰ, ἔστω καὶ χωρὶς ἐπέτειο.

πολυ ενδιαφερον κειμενο φιλε!

Το κανω μερικες εκτυπωσεις στο print24 και το παω για μοιρασμα στη σχολη!!

Ευχαριστω!

Απάντηση σε συζήτηση

RSS

Στατιστικά ιστοσελίδας


Βίντεο

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

Φόρουμ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

Η Ποίησή μου

Ξεκίνησε από τον/την Βαγγέλης Βουτσίνος 10 Φεβ. 0 Απαντήσεις

ἡ κατάρα τῆς Ἀθηνᾶς

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 29, 2023. 0 Απαντήσεις

μαζὺ μὲ τὴν ἐπάνοδό μου, αὐτό

Ξεκίνησε από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο. Τελευταία απάντηση από τον/την Ἰάνης Λὸ Σκόκκο Ιουν 19, 2023. 1 Απάντηση

© 2024   Created by Nikolakakos Georgios (spartinos).   Με την υποστήριξη του

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Όροι χρήσης

SEO Services